Zvezdočitač

Nedelja pred nama

zvezdocitac | 13 Septembar, 2021 22:07Nedelja pred nama neće obilovati astrološkim zbivanjima. Tri planetarna aspekta imaće svoju kulminaciju tj biće egzaktno u utorak i petak, a planeta Mars u sredu menja znak, napušta znak Device i ulazi u znak Vage.
Mesec se tokom ove nedelje kreće od znaka Strelca do znaka Riba. 

Nedelju počinjemo sa Mesecom u Strelcu, pa će ovaj ponedeljak biti obojen optimizmom i vedrim raspoloženjem. Dok se Mesec kreće znakom Strelca motivisani smo potrebom da tražimo istinu i spremni smo za novu viziju. Trenutno nas ne zanimaju detalji. Umesto toga, fokusiramo se na široku sliku. Nova iskustva i avanture zadovoljavaju duboku emocionalnu potrebu. Spontanost je ključ. Možda smo skloni preterivanju. Ne želimo da planiramo unapred i radije rizikujemo.
Takodje će biti naglašena  velikodušnost, otvorenost, optimizam i želja za davanjem saveta i razmenom iskustva. Postoji povećano interesovanje za putovanja i strane zemlje, te sve aktivnosti i rekreacije koje se odvijaju na otvorenom. Možda ćemo biti previše samouvereni ili arogantni i možda nećemo dobro razumeti praktičnost. Mesec u Strelcu uglavnom voli avanturu, putovanja, obrazovanje, sport ili fizičku aktivnost. 
U utorak, 14. 9. Sunce će biti u egzaktnoj opoziciji sa Neptunom. Ovo je period zabune, posebno ako se bavimo sopstvenim odnosima. Možda ćemo imati problema sa samopotvrđivanjem. Izbegavajmo da igramo ulogu žrtve i odložimo sve sukobe. Budimo oprezni, ovo  nije dobro vreme za duboke obaveze prema drugima. Ovaj aspekt je  aktivan od 12. 9. i njegov uticaj trajaće do 16. 9.
Istog dana u 13.35, Mesec ulazi u znak Jarca. Sa Mesecom u Jarcu postajemo svesni potrebe za strukturom i planiranjem unapred. Takođe smo instinktivno svesni ograničenja vremena. Motivisani smo željom za uspehom. Uspeh i manifestacija istog su nam sada najvažniji. Snalažljivi smo i ne želimo da gubimo vreme, energiju ili resurse. Ovaj tranzit može imati vrlo trezven uticaj, ali i depresivan. Međutim, ovaj period takođe može biti produktivan ako pogledamo stvarnost u oči.
Takodje se povećava  formalnost, strogost i tačnost, sa tendencijom da budemo rezervisani i distancirani. Pravila i propisi su dominantni. Pogodno je vreme za sve aktivnosti koje zahtevaju dodatnu odgovornost i disciplinu, praktične poduhvate, pitanja karijere, izradu poslovnog plana i praktična ulaganja.
U sredu, 15. 9. Mars ulazi u znak Vage. Mars će u ovom znaku ostati do 30. 10. 
Kada se Mars nadje u znaku Vage, ukazuje na to da ćemo se afirmisati na uljudan, koordiniran, društveno prefinjen i kooperativan način. Donekle ležerno izbegavamo naporan rad, takmičarske aktivnosti i konfliktne situacije. Veliki deo naše energije biće upotrebljen za prijateljstva, društveni život i brak. Volimo društvo i sve oblike društvenih aktivnosti, sa željom da nas drugi primete i prihvate.
U četvrtak 16. 9. Mesec ulazi u znak Vodolije. U ovom znaku ostaje do subote 19. 9. Kada u 22.24 prelazi u znak Riba. Od četvrtka do subote možemo osetiti  privlačnost za sve novo i neobično. Imaćemo  instinktivnu potrebu za poboljšanjem. Reakcije su više intelektualne nego emocionalne, a interakcije su bezlične. Ovo je dobro vreme za društvena okupljanja, bavljenje grupnim idealima. Zapišite ciljeve za budućnost. Nove ideje i progresivne promene su takodje moguće.
Postoji povećano interesovanje, dok Mesec tranzitira znakom Vodolije, za znanjem i imamo potrebu za komunikacijom sa istomišljenicima. U isto vreme jača se naša želja za slobodom i nezavisnošću i poželećemo da uspostavimo svoja pravila. To je dobar period za čitanje, učenje i naučno bavljenje. Međutim, aktivnosti koje zahtijevaju podređenost i disciplinu, kao i poslovi koji su vam dosadni sad nam neće ići baš od ruke.
U petak, 17. 9. Sunce će biti u egzaktnom trigonu sa Plutonom, a Venera u kvadratu sa Saturnom. 
Trigon Sunca i Plutona počeo je se oseća  15. 9. a uticaj ovog aspekta osetićemo do 19. 9. U petak 17. 9. u 3.50 aspekt će biti egzaktan, a njegov uticaj možemo opisati kao vreme u kome možemo da  pokušamo da razumemo svoje dublje motivacije. Vreme je da razmislimo o oblastima u svom životu koje želimo da promenimo  jer znamo da je došlo vreme za to. Ostavimo onakav utisak kakav želimo. Nivo energije će biti jak pa se možemo naprezati bez iscrpljenosti. Iskoristimo ovaj period da nam život evoluira i raste.
Kvadrat Venere i Saturna donosi nam trenutno osećanje opreznosti i rezervisanosti. Želimo da provedemo vreme procenjujući svoje odnose i utvrđujući kako se situacija može poboljšati. Potrebno je da pripazimo na jake negativne emocije koje mogu dovesti do depresije i usamljenosti. Ove emocije mogu biti prilično jake ali su pogrešne. Ne očekujte u ovom periodu previše od svojih voljenih, i oni su samo ljudi. Možemo biti vezani za svoje obaveze i dužnosti, pa je najbolje da se istih pridržavamo čak i ako se osećamo negativno. Ovaj aspekt počeće da energetski utiče na nas od 14. 9. , pa do 19. 9. 
Mesec u subotu 19. 9. ulazi u znak Riba. Ovo je period kada nismo skloni da se suočimo sa stvarnošću. Ovo može biti mučno, osetljivo, intuitivno i saosećajno vreme. Mesec u Ribama dovodi do povećanja emocija i prijemčivosti za osećanja drugih ljudi. Imaćemo želju da budemo od pomoći i možda ćemo biti spremni da žrtvujemo nešto zbog drugih. Naše emocije prevladavaju nad zdravim razumom, pa je bolje raditi stvari koje zahtevaju maštu i inspiraciju, a ne razum i hladnu logiku. Naše telo može više nego obično reagovati na alkohol i lekove, pa je potrebno da se čuvamo od predoziranja. Mesec u Ribama generalno favorizuje maštovite poduhvate, mistične ili duhovne potrage, unutrašnji razvoj, muziku ili vodene aktivnosti kao što je plivanje.

Komentari

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb