Zvezdočitač

VENERA U JARCU

zvezdocitac | 08 Januar, 2021 14:55

Sa prelaskom Venere iz znaka koji ima veliko srce, koji je sveznajući i optimističan kao što je to  Strelac, u znak koji je praktičan, ambiciozan i materijalistički kao što je to znak Jarca, osetićemo prelazak u ozbiljniju, utemeljeniju i logičnu energiju u svim oblastima vezanim za Veneru; ljubav, romansa, novac, veze, samopoštovanje, vrednosti, lepota, umetnost i harmonija.

Ova nova energija može  uticati na nas da budemo oprezniji i disciplinovaniji u odnosima, finansijama i vrednostima. To će nam pomoći da razmišljamo odgovornije i dugoročno u ovim oblastima. Dozvolite sebi da razmislite o svojim vezama, šta one donose, jesu li pouzdane i dugovečne? Razmislite o finansijama i načinu na koji ulažete u sebe i svoju budućnost. Verovatno ćete uvideti uticaj energije Jarca osećajući potrebu da budete ozbiljniji u vezi sa onima sa kojima imate odnose, ako vam partneri ispunjavaju potrebe, kao i kako trošimo i primamo novac. Mnogi ovu energiju mogu osećati i u oblastima sopstvene vrednosti osećajući uticaj Jarca misleći da samo naporan rad donosi finansijsku sigurnost i uspeh.

Glavna tema ili lekcija tokom ovog perioda može biti razmišljanje koliko materijalno definiše vašu vrednost. Kada su Venera i Jarac u pitanju, energije nisu previše slične, Jarac je vrlo vredan i orijentisan ka cilju, dok Venera želi zadovoljstvo, romantiku i strast. Ovaj tranzit može zaista doneti priliku da u svoje radne rutine unesete više zadovoljstva i strasti ili da pronađete ravnotežu između posla i zadovoljstva.

Ako ste u vezi tokom ovog tranzita, sjajno je vreme da postanete ozbiljniji i zreliji, da stvorite stabilne temelje, da saopštite svoje dugoročne ciljeve i nadjete način kako možete da se organizujete da biste manifestovali svoju budućnost. Možda se usredsredite na stvaranje jakih temelja, izgradnju porodice, preduzeća i stvarno stvaranje svega što donosi ljubav i zadovoljstvo. Neki mogu shvatiti da veza u kojoj su nije dovoljno ozbiljna ili da vide da je nemoguće da dugoročno traje. 

Tokom ovog perioda, bićete motivisani dugotrajnom ljubavlju i brinućete se da vaše potrebe budu zadovoljene. Jarac ponekad može biti pomalo usredsređen na sebe, a ako ne dobije ono što želi, kreće u potragu dok to ne postigne. Oni takođe mogu biti pomalo posesivni sa željom ili potrebom da kontrolišu, pa budite svesni ovog uticaja i razmislite o tome postoji li posesivnost ili dominacija u vašim vezama. Ako ste samac tokom ovog tranzita, vaša koketna energija može biti pomalo niska dok prelazite u osećaj da svoju ljubav treba zaraditi, možda ćete biti mnogo realniji i selektivniji kada je reč o tome koga puštate u svoj život, jer želite nekog ko može da podrži vaše potrebe i vašu budućnost.

Jarac se bavi poslovanjem i poslovnim životom, tako da će na vas ovaj tranzit Venere kroz Jarca, možda uticati da razmislite o svojoj karijeri ili o odgovornosti, da li posao kojim se bavite ispunjava vaše potrebe? Da li se osećate cenjenim? Da li donosi neko zadovoljstvo? Ako ne, kako uneti zadovoljstvo u svoj svakodnevni život? Neki se mogu osećati motivisanima za promene u radnom životu kako bi se osećali vrednovanijima i usklađenijima. Verovatno će takođe biti snažnog uticaja da se usredsredite na to kako se ponašate prema sebi, naučivši da ne pristajete na manje nego što zaslužujete i ne oslanjajući se više na druge zbog ispunjavanja sopstvenih potreba. Ovaj tranzit će se osećati vrlo zemljano, senzualno i ozbiljno. Pomaže nam u donošenju praktičnih i utemeljenih odluka u oblastima ljubavi, novca i samopoštovanja!

HOROSKOP ZA JANUAR

zvezdocitac | 02 Januar, 2021 12:22

Januarski mesečni horoskop

1. januara- 31. januara

Više nade će biti u vazduhu u januaru sa nekim velikim promenama, uključujući Mars koji će se preseliti u znak Bika, nakon što je proveo oko 6 meseci u Ovnu! Mars može biti malo stabilniji, ali će i da deluje na jedan sporiji način u ovom zemaljskom, fiksnom znaku.

Uticaj Vodolije će se pojačati ulaskom Merkura u Vodoliju 8. Januara 2021. godine. Ovakav položaj Merkura jača intelekt, daje dobro pamćenje i snažan sveobuhvatan um sposoban za mnogo napornog rada kao i intuitivne uvide i originalnu sposobnost rasuđivanja. Povoljan je trenutak da pokušamo da shvatimo pitanja koja su prilično nerazumljiva.

Venera takodje menja znak i ulazi u znak Jarca 8. Januara. Obično ovaj položaj donosi veliku ozbiljnost i možda ćete osećati veću odgovornost u svojim ličnim odnosima, možda ćete čak osećati da su vaši odnosi na neki način  teret za vas. Bićete uzdržaniji i suzdržaniji u pokazivanju svoje emotivne strane, što vam može pomoći ako se osećate veoma teško u odnosima sa drugima koji vam znače. Pazite da svoje emocije ne zakopate preduboko jer bi u protivnom mogle da nestanu.

Sezona Vodolija počinje 19. Januara 2021 godine. Merkur će biti neobično dugo u Vodoliji, jer će 30. Januara krenuti retrogradno. Ovo retrogradno kretanje može biti prilično moćno i bogato događajima, jer će se dešavati tokom februara, gde će Merkur biti u velikom stelijumu sa Suncem, Venerom, Jupiterom i Saturnom, sve u uzvišenoj i idealističnoj Vodoliji. Mogu se pojaviti pitanja oko ličnih sloboda, moći vlada i vlasti. Takođe, tokom prvih nekoliko meseci ove godine mogla bi se predstaviti nova i moćnija tehnologija koja bi mogla drastično uticati na naš način života na duži rok.

Uran, kao moderni vladar Vodolije, izaći će na centralnu scenu u januaru, kad će Jupiter biti u izazovnom aspektu sa Uranom iz  Bika, baš kao što će se i Mars u Biku spojiti kroz konjunkciju sa Uranom nekoliko dana kasnije. Mars i Uran u Biku biće fokusno područje u ovom periodu jer će ove planete izazvati sve planete u progresivnoj Vodoliji, uzrokujući više trvenja između tradicionalnih sistema vlasti i finansija i idealističnijih verovanja u budućnost. Važno je da održavamo ravnotežu između naše želje za slobodom i koristi od društva u celini, pronalazeći načine za bolji rad čak i ako imamo podeljena mišljenja ili perspektive o životu ili smeru.

U ovom mesecu su velike šanse za finansijske promene, promene posla, rutinske promene i tako dalje. Ove promene mogu doći kao veliko iznenađenje, grom iz vedra neba. A Mars u Biku zaista ne voli da bude šokiran. Voli svoju stabilnost, svoju predvidljivost, a Uran je tu da sve uzdrma. Najbolje je da ostanemo fleksibilni i otvoreni za promene i radujemo se oslobađanju koje nas očekuje.

PUN MESEC U RAKU- VREME ZA OTPUŠTANJE

zvezdocitac | 30 Decembar, 2020 11:15

30. decembra 2020. ujutru oko 4h i 30min. imali smo poslednji Pun Mesec ove godine koji se dešava u Vodenom znaku Raka. Ovo označava vrhunac lunarnog ciklusa i mnogih drugih ciklusa koje je svet kolektivno proživljavao zajedno. Mesec je ovde uzvišen, sa Božanskom Majkom na 9 ° Raka, njenim znakom vladanja. Sentimentalna osećanja vezana za detinjstvo i dom mogu se pojaviti pod uticajem ovog Meseca. Otisak roditelja predstavljaju znakovi Rak kao i Jarac, pa je to vreme u životu koje može da osvetli ovaj Pun Mesec. Postoji vrlo snažna nostalgija koja može prožeti ovu lunaciju.

Sunce se nalazi na 9 ° Jarca,  sa Merkurom, a ovo dvoje se suprotstavljaju Mesecu. Merkur, putujući tako blizu Sunca može biti na neki način zaslepljen sunčevim zracima koji  sprečavaju jasnu komunikaciju. Saturn i Jupiter su sada napustili stelijum koji su obrazovali sa Plutonom u Jarcu, što znači prelazak u novu arenu i spremnost da se izgradi nešto sasvim drugo.

Društvo je bilo toliko zauzeto radom na preživljavanju i sada mu je dato vreme za razmišljanje o tome kako se oseća povodom svega što se dogodilo ove godine. Mesec u Raku je ličan i podstiče negovanje sebe. Oba svetila su u kvadratu u odnosu na iscelitelja Hirona, koji je u znaku Ovna. Ovi aspekti podstiču napor da se razumeju intenzivne emocije koje se proživljavaju. Poziv da ih identifikujemo i omogućimo da se osećanja prepoznaju i izraze. Ovo pročišćavanje omogućava zarastanje unutrašnje rane, što može rezultirati značajnim ličnim rastom. Odličan period da počistite i oslobodite uspomene iz prošlosti.

Mesec u Raku je u  sekstilu sa Uranom u Biku, omogućavajući nam da prihvatimo nepoznato i brzo se krećemo kroz promene koje se dešavaju. Ova veza stimuliše struju uzbuđenja za one koji su  spremni da iskuse nešto novo. Suočavanje sa emocionalnim efektima svih gubitaka koje smo doživeli ove godine, pomaže u oslobađanju bolnih emocija i oslobađa prostor za ulazak nove energije. 

Ovo je prvi put u poslednje tri godine da Pun Mesec u Rakuk ne mora da se bori sa oštrim aspektima planeta koje prelaze Jarca. Takođe ne postoje izazovi od lunarnih čvorova na ovoj  osi. Postoji proces prečišćavanja naglašen ovim Punim Mesecom. Završnim čišćenjem i čišćenjem negativnih emocija iz ove veoma izazovne godine pruža nam se prelepa mogućnost na dubokom ličnom nivou, pripremajući nas sve za kolektivni prelazak u budućnost.
Srećna Nova 2021 godina. 

Za više tekstova zapratite stranicu https://www.facebook.com/zvezdotumac/

MERKUR U JARCU - VREME JE ZA NOVOGODIŠNJE ODLUKE

zvezdocitac | 22 Decembar, 2020 21:59

Neposredno pre Solsticija, 20. decembra 2020. godine, Merkur, planeta komunikacije prelazi u strukturirani i poslovno nastrojen znak Jarca. Sledećih nekoliko nedelja je dobar period u kojem možemo ozbiljno da razmišljamo o svojim budućim ciljevima, o ciljevima i snovima za 2021. godinu.

Želeli bismo da te ideje svodimo na organizovan, fokusiran način. Nije dovoljno samo sanjati - moramo svoje snove utemeljiti u stvarnosti, a Jarac je sav u stvarnosti. Dakle, uprkos sezoni praznika, umovi nam se vrte i razmišljaju i bićemo ozbiljniji nego obično.

Svi razgovori u to vreme mogu biti prilično grubi i profesionalni, čak i oni među članovima naše porodice. Nismo zadovoljni laganim i površnim konverzacijama, već bismo radije kopali duboko i ostvarili jedni s drugima dubokoumne ozbiljne razgovore.

Sa druge strane, Jarac zaista ima prilično mračan osećaj za vreme i može biti suvoparan ali i prilično duhovit! Svi to možemo iskoristiti, a možda će šale o drami koja nam se dešavala u  2020. leteti čak i više nego obično, poprimajući pomalo jezivu konotaciju.

Dok putuje ovim zemaljskim znakom, povezuje se sa Hironom, ranjenim isceliteljem, preko oštrog kvadrata. Ovo može dovesti do uspomena na traume i poteškoće, a nama je važno da se u njima ne izgubimo, već radije pronađemo nekoga s kim možemo razgovarati i rasteretiti se. Možemo sebi mnogo pomoći ako budemo postali svesni obrazaca koji se odigravaju u našem umu i govoru.

Baš na Božić (25.12.)Merkur pravi kvadrat sa Uranom i  tada budi buntovnike što bi moglo dovesti do toga da okrenemo svet naglavačke, što zaista ne bismo trebali da radimo. Ali, na kraju, ovaj aspekt može da posluži za pročišćavanje vazduha, da nas nasmeje i pomogne nam u promeni nekih naših zastarelih ideja. Da, možda ćemo sebe šokirati - ili će to učiniti neko drugi - ali ovaj aspekt poziva na oslobađanje od starih navika! Pripremite se za uzbudljive vesti u to vreme, možda oko posla i  karijere.

Kako započinje 2021. godine, Merkur pravi nežni sekstik sa Neptunom, odražavajući vrlo intuitivan, unutrašnji period, vreme kada treba tražiti - i dati - oproštaj. Ovo je divno vreme da preuzmete svoje ciljeve i budete kreativni sa njima, unoseći malo čarolije u svu praktičnost.

Konačno, neposredno pre nego što Merkur napusti Jarca i uđe u inovativni i progresivni znak Vodoliju, pridružuje se intenzivnom Plutonu. Ovo je možda period u kojem ulazimo u borbu za moć s nekim drugim, bilo na poslu ili u našim vezama.

Koristeći ovu energiju na pravi način, mogli bismo transformisati svoj način razmišljanja o sopstvenim ranama iz prošlosti koje treba videti da bi se zacelile. Pluton označava senke u našem umu, a mi moramo biti dovoljno hrabri da se suočimo sa tim čudovištima uma. Uskoro ćemo videti da ono čega smo se bojali nije bilo tako loše kao što smo mislili.

JUPITER KONJUNKCIJA SATURN U VODOLIJI

zvezdocitac | 20 Decembar, 2020 21:32

Velika konjunkcija

21. decembar 18:20

0 ° 29 ' VodolijeKmjunkcija izmedju Jupitera i Saturna je obeležila 2020 godinu, ali u zemljanom znaku Jarca. 21.12. 2020. Imaćemo još jedan susret ove dve planete ali na prvom stepenu znaka Vodolije. Tog dana je takodje i  zimski solsticij, tj dan kada je noć najduža u celoj godini, a dan najkraći. Takođe, tog dana počinje sezona Jarca. 

17. decembra, Saturn je prešao u vazdušni znak Vodolije, a 19. decembra i Jupiter. Konačno, 21. decembra 2020. godine, ova dva velikana se udružuju na 0 ° u Vodoliji. Njih dvoje se sastaju svakih 20 godina kako bi pokrenuli novi ciklus, međutim, kraj ove godine obeležiće njihov sastanak u elementu vazduha. Saturn i Jupiter će se spojiti oslobođeni materijalističke gustine kojom su bili obeleženi proteklih 200 godina dok su se sretali u znacima koji pripadaju  elementu Zemlje.

Sada se pokreće brza nova energija koje se javlja u elementu Vazduha. Zbog svoje krajnje bliskosti, Jupiter i Saturn zauzeće isti položaj u ekliptici, zbog čega će se pojaviti kao jedno. Njihov kombinovani prikaz na nebu je kao zapanjujuća jednostruka zvezda. Poslednji put se to dogodilo pre 397 godina, ali u Vodoliji tek 1400-ih kada se pojavila renesansna era.

Na isti način, nova era u koju ulazimo biće vreme kada se naglašava kreativno ja. U Vodoliji se to može manifestovati u obliku napredne tehnološke kreativnosti. Ova velika konjunkcija najavljuje put samosavladavanja koji nam na kraju omogućava da svima pružimo doprinos u obliku pozitivne podrške. Vreme stvaranja veza sa drugima na zajedničkom terenu. Vodolija je individualista. Izuzetno nezavisan znak koji je takođe u osnovi zabrinut za društvo u celini. Snažna energija vodonoše podstiče slobodu u izražavanju sebe, ma koliko to bilo nekonvencionalno. Jednakopravno u osnovi, ovo je znak koji nas otvara za zajedničko stvaranje. Da se ​​povežemo sa našom zajednicom podudarnih frekvencija. Da vibriramo sa našim plemenom. Upravo ona stvar u kojoj smo ograničeni 2020. godine. Vodolija vlada 11. kućom. Kuća koja upravlja našim grupama, ličnim mrežama i najužim krugom.

Saturn komunicira na društvenom globalnom nivou. Ali prvo se moramo posvetiti budućoj verziji sebe. Gospodar karme diktira vreme, koje će uticati na nas lično, kad počnemo da stvaramo strukture svog svakodnevnog života na potpuno drugačiji način. Jupiter proširuje naše mogućnosti pronalaženja inovativnih rešenja za prevazilaženje prepreka u ovom evolucionom procesu. Saturn testira efikasnost njegove primene. Ova kombinacija ovo dvoje stvara buduću energiju, sistem provera i ravnoteže koji funkcioniše u simbiotskoj vezi. Saturn, međutim, postavlja standard svakog rasta u ovoj konfiguraciji.

Saturn je drevni vladar Vodolije, pre otkrića planete Uran, znakom Vodolija vladao je Saturn. Uran, moderni vladar Vodolije trenutno prolazi kroz fiksni zemaljski znak Bika i biće u kvadratu sa  Saturnom u ubrzo nakon njegovog ulaska u Vodoliju. Ovaj  kvadrat između znaka i njegove vladajuće planete započinje u januaru i javlja se tokom cele 2021. godine. Uticaj pobunjene planete Uran može učiniti da se osećamo kao da idemo napred po klimavom terenu. Zapanjujući događaji na našoj zemaljskoj kugli mogu se dogoditi brzo, međutim, značenje i implikacije ovih pojava mogu se sporo otkriti pod uticajem ovog trenutnog napetog aspekta.

Kvadrat od restriktivnog Saturna do revolucionarnog Urana izaziva nas da otvorimo svoj um brzom porastu tehnologije i neviđenoj promeni u načinu na koji se povezujemo sa drugima. Potencijal za rast postoji u mnogim oblastima, ali ne i bez ograničavanja naših resursa. Iz iskustva smo naučili da kriza stvara zajednicu, a 2021. ima potencijal da nastavi da okuplja čovečanstvo na takav način.

Mnogo ćemo delova sebe proliti 2020. godine. Saturn će iscrpljivati Jupiter, a Jupiter će obradovati Saturn novim opcijama. Spajanje ove dve planete služi za podsticanje duhovnog razvoja. Saturn u prisustvu velikog dobrotvora ima najbolji mogući scenario rada za dobro svih. Kako se osećaj gubitka udaljava od ispuštanja onoga što se u prošlosti urušilo, nove  mogućnosti nadolaze da popune prazninu.

Srce Jupitera razume kako zabrana ispoljavanja onoga što želimo može pomoći u našoj višoj svrsi. Uzbuđenje praćeno osećajem iscrpljenosti kada se uspori, na kraju pruža znanje potrebno za odgovorno delovanje. Mudrost i rast duše postižu se borbom. Ulazimo u promenu paradigme u istoriji evolucije kao ljudske rase. Budite sigurni da obilni i trajni napredak može i biće postignut uz kontinuirane napore svih nas. 

Horoskop za decembar

zvezdocitac | 09 Decembar, 2020 10:29

Naše putovanje kroz poslednji mesec 2020. godine počinje sa sezonom pomračenja. Prvo pomračenje  Meseca desilo se u znaku Blizanca 30. novembra, 1. decembra Merkur se preselio u veseli i optimistički znak Strelca i daje pravedan, iskren, velikodušan i iskren um, pogodan za širenje kroz visoko obrazovanje. Traže se ideali, naše razmišljanje je optimističnije i naša vera je veća.

Do druge nedelje decembra javljaju se značajni planetarni događaji koji mogu promeniti život. 14. decembra dolazi do potpunog pomračenja Sunca na 23 ° 08 ' Strelca unutar 4 ° od Galaktičkog centra, produbljujući naš osećaj povezanosti sa svetovima izvan fizičke dimenzije. Naš najveći zadatak biće prepoznati gde možemo nastaviti da pronalazimo ili stvaramo jedinstvo, možda u većem obimu nego ikad ranije. Strelac je ovde ključan, ističući uniju nacija, kultura i snova kako bi postojalo veće poravnanje i težnja za transcendencijom. To može biti više znanja, veća ljubav itd.

16. decembra Saturn ulazi u Vodoliju, ovaj veliki pomak će nas dovesti u potpuno drugo područje za izazove i mogućnosti u narednoj godini. Kada Saturn prelazi Vodoliju, to je značenje da se samo društvo mora prilagoditi novom poretku. Ovakav nalet promena znači da će protesti i pobune verovatno biti češći, ali i mnogo veći osećaj vizije, za ono što može biti, što nas uzdiže i daje energiju, pa i da pruži veru u budućnost.

Jupiter prati Saturn i u Vodoliju ulazi 19. decembra. Vreme je za veće prosvetljenje, za veća otkrića, znanje i razumevanje, posebno u nauci i tehnologiji.

21. decembra, konjunkcija Jupiter - Saturn dešava se na dan  solsticija. Ovo označava vreme kada se Jupiter i Saturn ujedinjuju svakih 20 godina. Ovaj važan astrološki događaj se dešava na 0 stepeni Vodolije. Jupiter i Saturn nisu se sreli u Vodoliji oko 600 godina i ovaj događaj označav

ŠKORPIJA

zvezdocitac | 17 Novembar, 2020 15:43

Vladavina znaka Škorpije počinje 23.10. I završava se 21.11. Moto ovog znaka je: ja želim. Pripadnici ovog znaka ostvaruju svoje želje po svaku cenu.
Škorpija je osmi znak Zodijaka, predstavlja regeneraciju, nasledstva, legate, zaveštanja, sredstva drugih ljudi. To je vodeni, fiksni, ženski (pasivni, negativni) znak flegmatičnog temperamenta.
Vladalac Škorpije je Pluton, mala planeta koja se kreće vrlo sporo i kojoj je potrebno približno 250 godina za prolaz kroz sve znake Zodijaka. Zbog dugog boravka u jednom znaku smatra se da ova planeta ima više generacijski uticaj nego što ga ima na pojedinca.
Ljudi rodjeni u znaku Škorpije su obično intrigantno tajanstveni, poseduju čudnu snagu i magnetizam. U svaku aktivnost se unose sa puno entuzijazma i vrlo su temeljiti u svemu što rade. Ponekad svoju snagu rasipaju na pogrešne ciljeve, a u vrlo ekstremnim slučajevima mogu da se okrenu kriminalu ili da potpadnu pod uticaj alkohola, droge i dr.
Ljudi Škorpije su oštroumni, pronicljivi i inteligentni. Imaju izraženu intuiciju. Svoju kritičnost i sarkastičnost Škorpije umeju da izraze na jedan okrutan i nemilosrdan način, posebno ako su ogorčene.
Najizraženija osobina ljudi rodjenih u znaku Škorpije je emotivnost. Osećanja su im duboka i plemenita. Vrlo rado pomažu druge, osim ako imaju jasno zacrtan cilj, tada umeju da budu sasvim ravnodušne prema osećanjima i očekivanjima drugih ljudi, a ponekad znaju da budu i okrutne i nemilosrdne.
Kada je reč o ispoljavanju svojih osećanja ljudi rodjeni u ovom znaku su vrlo direktni i otvoreni i retko kad misle na taktičnost i diplomatiju.
Osećajnoj Škorpiji ljubav je potrebnija nego pripadnicima ostalih znakova horoskopa. Ona kad voli, voli strasno, posesivno i ljubomorno i zbog toga se ne zadovoljava mlakim i površnim osećanjima partnera.
Škorpije su obično snažne i otporne na bolesti, mada mogu biti sklone reumatizmu i mogu imati problema sa reproduktivnim organima.
Najviše uspeha imaju u policijskim poslovima kao i u detektivskim. Dobri su lekari, vojnici, ali su 'uspešne' i kao kriminalci i lopovi.
Deci rodjenoj u ovom znaku je potrebno jako puno ljubavi i pažnje jer su osetljiva i nežna a ne retko i veoma ljubomorna što se ne bi moglo reći na osnovu prvog utiska. Ova deca se teško prilagodjavaju svetu, drže se onog što im je poznato kao i malom broju drugova.

Ako ste u podznaku Škorpija Vi skrivate svoja osećanja iza bezizražajnog lica. Većina pripadnika ovog podznaka poseduje neobični šarm.

Ovim znakom upravlja Pluton (do otkrivanja Plutona, Škorpijom je vladala planeta Mars). Tradicionalno Pluton upravlja podzemljem i svime što je skriveno od pogleda uključujući i svetove u nama, tj. našim potisnutim ili nesvesnim  ja.
Pluton predstavlja začeće, umnožavanje i štampanje. Upravlja masama, otpacima, atomskom energijom i zločinima. Vlada fobijama, opsesijom, sporim rastom, transmutacijom, početkom i krajem, rodjenjem i smrću, bakterijama i virusima.

MESEC U STRELCU

zvezdocitac | 16 Novembar, 2020 09:48

Merec u Strelcu
Tranzit
Dok Mesec boravi u znaku Strelca, naglašen je optimizam i vedrina, a raspoloženje se poboljšava. Ovo su povoljni dani za učenje, polaganje ispita kao i duhovni rad na sebi. Vera u same sebe, odnosno samopouzdanje je na visini. Strelac je aktivan znak te planirajte dosta šetnje i duži boravak u prirodi.
Dispozitor ovog Meseca je Jupiter u Jarcu. Jarac nije znak u kojem se Jupiter dobro oseća. Jarcom vlada Saturn, onaj što hladi, ograničava, usporava rast, što je sve suprotno od Jupitera, zato će naš optimizam biti za nijansu slabiji nego kad se Jupiter nadje u znaku u kojem se oseća dobro, ali kako Jupiter ostaje u znaku oko godinu dana, biće da smo se već navikli da nam optimizam nije na zavidnom nivou. 
Mesec će u toku dana napraviti jedan harmoničan aspekt sa Marsom što će učiniti da se u popodnevnim časovima osetimo energičnije. U večernjim satima nas očekuje disharmoničan aspekt Meseca sa Neptunom pa ne bi bilo loše da se pripazimo od raznih prevara. 
Danas se na nebu dešava i jedan planetarni aspekt i to kvadrat izmedju Venere i Jupitera pa ćemo biti skloniji hedonizmu i trošenju. Venera je u Vagi, u svom znaku, dok je Jupiter u Jarcu i njegov dispozitor je Saturn koji ograničava, pa se može desiti da hedonizam i trošenje novca na neki način bude ograničen. 
Sve u svemu, dan pred nama donosi relativno dobre energije. Na nama je da li ćemo da ih iskoristimo ili ne. 
 
Ako ste većinu vremena na fb, možete zapratiti stranicu  https://www.facebook.com/zvezdotumac/

Mesec je u znaku Škorpije

zvezdocitac | 14 Novembar, 2020 10:08

.

Dok Mesec tranzitira znakom Škorpije naše emocije mogu da skliznu u krajnosti. Čuvajte se izliva ljubomore. Intuicija je naglašena. Obzirom da se Mesec nalazi u svojoj poslednjoj četvrti i da nas očekuje mlad Mesec takodje u znaku Škorpije, ovo je dobar period da prekinemo sve labave krajeve i pripremimo se za novu fazu. 
Dispozitor ovog Meseca je Mars koji se nalazi u znaku Ovna. U trenutku ulaska Meseca u Škorpiju, Mars je bio stacioniran u Ovnu, pa će i energije na neki način da budu kao zaglavljene na početku mesečovog kretanja kroz Škorpiju, ali kasnije, kada Mars krene direktno, sve će se pokrenuti i imaćemo dovoljno energije da zavirimo duboko u svoju dušu i da prekinemo sve ono što nas na neki način muči i stvara nelagodu, pa da neopterećeni udjemo u nov mesečev ciklus. 
Mesec tranzitirajući kroz znak Škorpije pravi konjunkciju sa Merkurom što se može odraziti na naše misli koje postaju dublje, lakše dolazimo do suštine, lakše otkrivamo ono skriveno od nas, što može da nam donese nervozu jer Mesec neposredno posle aspekta konjunkcije sa Merkurom ulazi u opoziciju sa Uranom pa su moguće konfrotacije zbog nekih iznenadnih situacija. Kasnije će doći do konjunkcije Meseca i Sunca, kada Mesec kreće u svoj novi ciklus. U fazi mladog Meseca prve aspekte koje Mesec pravi su sekstili sa Jupiterom, Plutonom i Saturnom. Sekstil je aspekt lakog protoka energije izmedju dve planete, tako da će ovi aspekti uglavnom doneti olakšanje u onim oblastima u kojima se u vašoj natalnoj dešavaju ovi aspekti. 
Ipak treba biti oprezan kada je u pitanju aspekt sa Plutonom, bez obzira što se radi o harmoničnom aspektu treba imati na umu da je Mesec u znaku svog pada pa može doći do izliva emocija ili do njihovog potpunog skrivanja. Ljubomora je takodje naglašena, proveravanje partnera, sumnje što nas sve zajedno može dovesti u ne baš sjajan položaj. 
Da ne bude sve tako crno i teško pobrinuće se trigon Meseca i Neptuna pa ćemo malo lebdeti na krilima mašte. Obratite pažnju šta sanjate noćas, možda vam snovi pokažu u kojem pravcu treba da krenete. 
 
Za sve ljubitelje fb možete zapratiti i fb stranicu na sledećem linku:  https://www.facebook.com/zvezdotumac/

Mesec je u znaku Vage

zvezdocitac | 12 Novembar, 2020 10:21


Dok Mesec tranzitira ovim znakom bivamo neodlučniji u donošenju odluka, zauzimamo jedan neutralan stav u raspravama i iz svake neugodne situacije pokušavamo da izadjemo uz pomoć diplomatskih rešenja. Akcenat stavljamo na partnerske odnose, kako emocionalne, tako i poslovne. 
Dispozitor Meseca u Vagi je Venera koja je takodje u ovom znaku, gde je svoja na svom i ona takva može u potpunosti da podrži ovaj, sad već slab Mesec, jer se on nalazi u svojoj poslednjoj četvrti. 
Mesec će u svom kretanju kroz znak Vage prvi aspekt da napravi sa Marsom iz Ovna, i to opoziciju, što može da nam donese konfrotaciju sa sopstvenim energijama, ali i nervozu i neshvatanje muškog principa. Možda će nas okolnosti terati da delujemo sad i odmah što će u ovom momentu da bude stresno za našu dušu. Mesec, dalje u svom kretanju kroz znak Vage ide u susret svom dispozitoru Veneri, pa ćemo sredinom tranzita imati želju da ulepšamo sebe, svoj radni i životni prostor, sve u zavisnosti u koju kuću natalnog horoskopa se ova konjunkcija dešava. Ako se dešava, na primer u drugoj kući vašeg natalnog horoskopa očekujte novčani dobitak.
Krajem perioda mesečevog tranzita kroz znak Vage očekuju nas aspekti kvadrata sa hronokatorima Jupiterom, Saturnom i transcedetalnom planetom Plutonom (Jupiter i Pluton će takodje biti u aspektu konjunkcije po poslednji put u ovoj godini, i ovaj aspekt više deluje na globalnom nivou, nego na ličnom, ali je moguće i na ličnom planu očekivati veće transformacije), stoga bi bilo dobro da zaustavimo svoj poriv trošenja novca jer možemo potrošiti previše (Jupiter), emocije će biti pojačane, strasti takodje, ali su takodje moguća i udaljavanje od partnera, raskidi usled svadja i ljubomore. 
Najbolje je u ovom periodu izbrojati do deset svaki put kad osetimo navalu emocija i da ostavimo ispravljanje krivih Drina za kasnije. Mesečevi tranziti su kratkog daha, kao letnja oluja, dodju i prodju za tili čas, zato je kod izazovnih aspekata koje u svom tranzitiranju Mesec pravi najbolje da obuzdamo svoje porive i emocije i sačekamo par sati dok se oluja stiša. 
Lep dan vam želi vaš Zvezdočitač.

Merkur je opet u Škorpiji

zvezdocitac | 11 Novembar, 2020 16:26

Merkur, glasnik bogova, vraća se u znak Škorpije, 10. Novembra odakle je krenuo u svoje retrogradno kretanje. Ovaj pomak ka jin energiji dolazi zajedno sa dubokim zaranjanjem u emocionalne dubine, da bi se otkrilo ono šta je ostalo u senci koje se možemo rešiti. U ovom periodu možemo usvojiti istraživačku prirodu Škorpije posmatrajući druge sa namerom da otkrijemo bilo kakve ostatke skrivene istine. Uvećavaju se visoko instinktivni kvaliteti i intuitivna priroda i komunikacija može postati neverbalna. Sa Škorpijom tišina puno govori.

Teškoća ovog tranzita Merkura je u tome što se opsesija i ljubomora mogu manifestovati ako se ne preduzmu zajednički napori da bi se odstranila priroda sumnjičave Škorpije. Retrogradno kretanje Merkur je  započeo na 11 stepeni Škorpije i preselio se u Vagu 27. oktobra, omogućavajući da slika ravnoteže i neravnoteže naših odnosa postane očigledna. Merkur je krenuo 3. novembra direktno i vrativši se u znak  Škorpije naš um i osećanja se spajaju. Može se dogoditi potpuna transformacija uma.

Škorpija je vrlo intuitivan i senzualan znak koji može da oseti šta drugi misle. Ovo je signal koji može preneti poruku, a da ni reč ne kaže. Plus, sada kada Merkur ide dalje, mogući su intimni seksualni razgovori. Takođe možemo postati super seksualni u svojim preferencijama tokom ovog tranzita. Vreme kada zadivljujući razgovor može biti veoma podsticajan i zadovoljavajući.

Dok je u Škorpiji, planeta Merkur se po drugi put suprotstavlja Uranu u Biku 17. novembra, a prva opozicija dogodila se 19. oktobra. Oporavak buntovne energije, koji je pokrenuo Uran, može da podstakne želju za individualnošću. Ovo stvara impulsivnu energiju koju je teško kontrolisati ukoliko u to ne uložimo svoj Merkurski um. Moguće je revolucionarno samoosnaživanje i samootkrivanje kao rezultat iskrenog samoispitivanja.

29. novembra, Merkur u Škorpiji suprotstavlja se Mesecu u Biku, vraćajući na površinu teme odnosa nastale tokom punog meseca u Biku koji se zbio 31. oktobra. Poslednja šansa da se područja ravnoteže i lepote, a takođe i neravnoteže, transformišu na dublji nivo. Sada se može iskreno pristupiti dinamici pročišćenoj u prolasku Merkura kroz Vagu. Ozbiljne misli i teške emocije postaju zabavni i slobodoumni dok Merkur 1. decembra napušta Škorpiju i ulazi u vatreni znak Strelca.

VENERA U VAGI

zvezdocitac | 10 Novembar, 2020 10:50

Venera je ušla u skladan i miran znak Vage 27. oktobra. Venera se oseća kao kod kuće u znaku Vage jer ona vlada znakom Vage. U toku tranzita Venere kroz znak Vage ćemo se fokusirati na naše odnose, finansije i ljubav koju imamo prema sebi. Možda će biti potrebe za vezom, komunikacijom i dubljom ljubavlju. Vreme je da razmislite o tome postoji li ravnoteža između davanja i primanja u vašem životu, dajete li više ljubavi nego što dobijate? Ako jeste, kako možete sebi pružiti više ljubavi?

Dok je Venera u Vagi vreme je da zaista poboljšamo samopoštovanje, naučimo da budemo više nezavisni nego zavisni i naučimo da ne zavisimo više od drugih za validaciju sebe, već da naučimo da sami sebe validiramo i napunimo svoju čašu s ljubavlju, saosećanjem i obiljem. Ako ste u vezi tokom ovog tranzita, pravo je vreme da procenite neravnotežu unutar veze, da li jedan partner daje više, a drugi manje? Neverovatno je pogodno vreme da naučite lekciju o kompromisima i da zajedno radite sa partnerom, ostavljajući po strani svoje razlike.

Vaga nastoji da usreći sve uključene i želi da pronađe načine za skladan rad. Ovaj tranzit može da se usredsredi na ravnotežu naših unutrašnjih ženskih i muških energija i otkriće bi bilo da se to dvoje ujedini. Za neke može biti naglasak na finansijama, učenje kako pametnije koristiti i trošiti svoj novac, koristite ovaj tranzit da biste prevazišli nedostatak finansijskog neznanja. Poboljšajte svoju finansijsku inteligenciju

Svi znamo da je Merkur u Škorpiji retrogradan od 13. oktobra i da se vraća u Vagu 5 minuta pre nego što se Venera useli u isti znak. Ovaj tranzit će uticati na našu snažnu potrebu da komuniciramo sa većom iskrenošću, da budemo pošteniji, da pronađemo zdravije i skladnije načine razgovora sa sobom i da svoje potrebe saopštimo drugima, da pronađemo nove rituale, afirmacije i prakse samoljublja. Ovaj tranzit nas poziva da zalečimo svaku ljubavnu ranu, da pronađemo ravnotežu između davanja i primanja, da ostavimo po strani ideju da ste voljeni samo ako vas drugi vole i da počnemo da volimo sebe toliko duboko da nam niko drugi ne treba. 

Astrološki etički kodeks

zvezdocitac | 06 Novembar, 2020 10:10

odeks je priredila astrolog Branka Stamenković.

 

 Kodeks je priredila astrolog Branka Stamenković

 

 

Kodeks ima pet celina:

  • Odnos prema klijentu  
  • Poverljivost informacija 
  • Saopštavanje predikcija 
  • Odgovornost 
  • Odnos prema kolegama 

Odnos prema klijentu

1.1. Osnovno pravilo koje prožima sva ostala etička pravila glasi: pre svega, ne nanesi štetu.

1.2. Astrolog klijentu neće davati uputstva šta treba da radi i kakve odluke da donosi u svom životu. Astrolog može klijentu pojasniti određene situacije na osnovu informacija dobijenih iz horoskopa, objasniti prirodu nekih odnosa ili preporučiti neku vrstu akcije, ali će uvek poštovati klijentovu sposobnost da sam donese odluke, i podržaće ga u tome.

1.3. Astrolog će klijentu objasniti da se bilo koja astrološka konfiguracija može ispoljiti na mnogo različitih načina, i potrudiće se da mu navede više njih, umesto da isključivo insistira na jednom jedinom mogućem tumačenju.

1.4. Ako astrolog nije u stanju profesionalno pomoći klijentu, neće ni započinjati konsultaciju s njim ili, ako je konsultacija već započela, prekinuće je, a klijenta uputiti na odgovarajućeg stručnjaka - psihoterapeuta, psihijatra ili lekara.

Poverljivost informacija

2.1. Astrolog poštuje poverljivost informacija koje mu klijenti saopšte i ne otkriva ih trećim licima, osim u slučaju da bi se time mogla sprečiti jasna i izvesna opasnost po klijenta ili druge osobe.

2.2. Ako klijent želi da astrolog opširno protumači horoskop neke treće odrasle osobe astrolog će od klijenta zahtevati da pribavi dozvolu te treće osobe. Ako klijent to ne uradi, astrolog može horoskop treće strane koristiti u svom radu radi boljeg razumevanja klijentovog odnosa s tom osobom (u sinastriji ili kod kompozitnih horoskopa, na primer), ali će izbegavati direktno tumačenje horoskopa treće strane pred klijentom.

2.3. Kada astrolog koristi kao primer horoskop klijenta u svom obrazovnom radu, istraživanju ili pisanim delima, uvek će osigurati anonimnost klijenta, i to menjanjem nekih manje važnih činjenica, kako identitet vlasnika horoskopa ne bi postao očigledan. Te promene mogu se sastojati od menjanja imena, pola, rase, profesije ili nekih drugih činjenica o životu klijenta, a koje nemaju važnost za pokazatelje koji se tim horoskopom žele ilustrovati. Klijent se imenom i prezimenom može identifikovati u nekoj prezentaciji ili publikaciji samo ako je prethodno imao prilike pogledati materijal koji će se prezentovati, i potom za to dao svoju dozvolu.

2.4. Kada astrolog pristane da odvojeno konsultuje dve ili više osoba koje su, inače, u nekom međusobnom odnosu, astrolog mora garantovati diskreciju i poverljivost informacija. Ako to nije u stanju učiniti, astrolog će odbiti konsultacije.

2.5. Tumačenje horoskopa javnih ličnosti ograničeno je na područja koja se smatraju "javnim dobrom", a zbog određenog položaja ili postignuća ili istaknutosti javne ličnosti, shodno informacijama koje su već otkrivene kroz intervjue ili druge objavljene dokumente i članke. Kada tumače horoskope javnih ličnosti, astrolozi se uzdržavaju od komentara koji mogu tim ličnostima naneti štetu, diskreditovati ih ili ih oklevetati.

Saopštavanje predikcija

3.1. Astrolog neće tvrditi da su njegove predikcije bilo kakvih događaja nepogrešive.

3.2. Astrolog klijentima neće davati predikcije koje mogu izazvati nerazuman strah kod njih. Astrolog nikad klijentu neće predvideti katastrofalne događaje poput razvoda, nesreće, bolesti, smrti, finansijske propasti ili slične negativne događaje, a da svoje tumačenje ne uravnoteži pozitivnijim, alternativnim i jednako mogućim značenjima astrološke konfiguracije, na osnovu koje je došao do tog zaključka.

3.3. Astrolog je svestan ograničenja moguće tačnosti predikcija, i izbegava upotrebu univerzalnih opisa događaja, kao što su: svaki, uvek, nikad, sigurno, svi, nijedan i slično. Astrolog klijenta informiše da nije moguće astrologijom apsolutno tačno utvrditi bilo čiji profil ličnosti ili buduće događaje.

3.4. Kada tumači horoskope koji se tiču veće grupe ljudi, kao što su horoskopi društvenih, političkih, finansijskih ili geofizičkih grupacija, astrolog ne daje zastrašujuće predikcije izvesnih katastrofa koje bi u javnosti mogle izazvati nerazuman strah. 

Negativne predikcije uvek su propraćene objašnjenjem da: 

  • astrologija nije egzaktna nauka
  • astrološki pokazatelji mogu da se manifestuju kroz različite vrste događaja koji imaju slično značenje
  • astrologija ne može apsolutno sigurno predvideti buduće događaje


Odgovornost

4.1. Profesionalni astrolog trudi se da koristi najtačnije moguće podatke u svom radu.

4.2. Astrolog prilikom reklamiranja svojih usluga neće davati netačne ili obmanjujuće izjave kako bi privukao klijente. Izjava može biti netačna ili obmanjujuća zato što ne daje sve informacije i materijalne činjenice o usluzi, ili namerno stvara netačna ili neopravdana očekivanja povoljnih rezultata kod potencijalnih klijenata.

4.3. Astrolog ističe ili nagoveštava da poseduje samo profesionalno zvanje koje stvarno poseduje, i odgovoran je za ispravljanje svih pogrešnih interpretacija svog zvanja koje je učinila neka druga strana. Profesionalna zvanja obuhvataju sertifikate nekog programa astrološke obuke, fakultetske diplome iz astrologije, filozofije, religije, sociologije, psihologije i srodnih oblasti, državne sertifikate ili licence, i bilo koja druga zvanja koje bi javnosti mogle dati informaciju o posedovanju specijalizovanog znanja u nekoj oblasti koja je blisko povezana s astrološkim radom.

4.4. Astrolozi koji u svom radu s klijentima koriste i neke druge tehnike (kao što su tarot, numerologija ili intuicija) prave i ističu jasnu razliku između informacija dobijenih na taj način i informacija dobijenih astrološkim tehnikama. 

Odnos prema kolegama

5.1. Astrolozi poštuju astrološke pristupe koji se razlikuju od njihovog pristupa.

5.2. Kada daje neke izjave u javnosti, astrolog jasno ističe da priča na osnovu ličnog rada, a ne u ime svih astrologa ili astrologije. 

5.3. Astrolozi se uzdržavaju da usmeno ili pismeno daju bilo kakve izjave koje bi mogle biti protumačene kao ponižavanje ili potcenjivanje reputacije ili stručnosti nekog drugog astrologa. Bilo kakvi komentari jednog astrologa o drugom trebalo bi prvo da jasno budu objašnjeni kao razlika u idejama, omiljenim tehnikama, načinima gledanja na stvari, i slično, a ne kao lični napad na bilo kog pojedinca. Isto važi i za komentare i rasprave o politici ili načinu rada bilo koje astrološke organizacije, kako domaće, tako i strane. 

5.4. Kada prezentira svoj rad u javnosti, astrolog odaje priznanje kolegama koji su mu bili inspiracija, ili čije rezultate rada je usvojio u sopstvenom radu, ne pripisujući sebi tuđe zasluge, rad ili ideje.

Novembarski mesečni horoskop

zvezdocitac | 02 Novembar, 2020 22:281. novembar - 30. novembar

Astrološki gledano usijanje iz prethodnog meseca počinje da jenjava jer će Merkur, Mars i Neptun krenuti direktno. Takođe, napeti kvadrati Marsa i agresivnog stelijuma u ​​Jarcu (Jupiter, Saturn, Pluton) neće biti aktivni do početka decembra. Merkur kreće direktno istog dana kada i američki izbori, (03.11.) što može dovesti do zabune, odlaganja ili kontroverznog ishoda. Srećom, sa Merkurom i Venerom u Vagi, nadamo se da će diplomatija i pravda doneti više pozitivnosti celoj situaciji.

Sredinom novembra stvari postaju dublje, ekstremnije i transformišu se sa ulaskom Merkura u Škorpiju, naš intuitivni kapacitet je jači, i bićemo u stanju da uronimo u stvarnu prirodu ljudi i događaja. Merkur u Škorpiji traži istine u svemu što je skriveno i prikriveno. Skloni smo istraživanju, posmatranju i fokusiranju svojih misli pod tim uticajem. Traženje motivacije, što dublje to bolje, sada zadovoljava intelektualne potrebe.

Sa Mladim Mesecom u Škorpiji 15. novembra, i Jupiterom koji ostaje u Jarcu i u sprezi sa Saturnom, naša energija je ograničena ili nam vid nije širok kao ranije. Možda se suočavamo sa više ograničenja ili smanjenim zalihama. Takođe može biti da pronađemo novu energiju za novi projekat, jer ovo je ipak Mlad Mesec. To bi moglo značiti oproštaj od nečeg dragog ili priznanje da se jedno poglavlje u životu završilo.

Venera ulazi u Škorpiju 21.11. što će pojačati vaše veze i učiniti ih mnogo emotivnijima. Pojačava se dinamičan emocionalni rast i radikalna intimnost. Venera u Škorpiji unosi intenzitet u naše veze, telesni nagon da shvatimo šta nas zbližava i šta nas na kraju razdvaja.

Takođe 21.11. Sunce ulazi u znak Strelca, naš fokus se menja spolja, sa željom da dostignemo svet i povežemo se sa nečim većim od nas samih. Možda imate više energije i samopouzdanja u sebe, budite iskreniji i neposredniji, odlazniji, idealističniji i skrupulozno pošteni. Snaga ovog tranzita idealna je za sport i igre na otvorenom svih vrsta.

Energije će se pojačati još jednom krajem meseca sa Mesečevim pomračenjem u razgovorljivom i intelektualnom znaku Blizanaca. Pun Mesec u Blizancima je delimično pomračenje, pa neće biti naročito očigledno. Ovo Pomračenje može ukazivati da smo na raskrsnici puteva sa više pravaca za izbor i nemogućnošću donošenja dobre odluke. Sa Suncem u Strelcu, pravo je vreme da pogledate širu sliku i uskladite svoje ciljeve i smer sa svojim dugoročnim planovima.

VAGA

zvezdocitac | 19 Oktobar, 2020 19:36

Nalazimo se u mesecu Oktobru kojim uglavnom vlada znak Vage. Vladavina ovog znaka počinje od 23.09. i traje do 22.10.

Vaga je sedmi zodijački znak, predstavlja brak, partnerstvo, ortakluk i rivalstvo. Ona predstavlja i sve naše javne neprijatelje. To je vazdušni, kardinalni, muški, aktivni znak sangviničnog temperamenta. Vaga je jedini predmet u horoskopu. Početkom vladavine znaka Vage počinje i treće godišnje doba, jesen.

Grčki mit o nastanku imena Vage u vezi je sa gospodarem Olimpa, Zevsom i jednom od njegovih bezbrojnih avantura. Svima je poznato da Zevs nije bio naročito veran muž, a ljubav sa pravednom Temeidom donela mu je tri kćerke, tri Suđaje. Suđaje određuju ljudsku, pa i božiju sudbinu na samom rođenju. Jedino Zevs je bio oslobođen njihovog uticaja. Jedna od njih je bila Tika, Zevs joj je dao moć da odlučuje o sudbini smrtnika. Zavezanih očiju, sa vagom u rukama ona je obilazila svet i nadgledala dela i ponašanje ljudi. Svoja opažanja je prenosila Zevsu koji bi odlučivao o vrsti kazne. Da bi ljudi uvek imali na pameti poštovanje reda i pravde Zevs je na nebu postavio sazvežđe Vage.

Vladalac Vage je planeta Venera. Veneru možemo videti kao sjajnu zvezdu Danicu, odnosno Večernjaču, u zavisnosti da li se pojavljuje na nebu ujutru ili uveče.

Ljudi koji su rođeni u ovom znaku su intelektualni, intuitivni i mnogo više skloni umnim aktivnostima nego osećanjima. Poseduju veliku moć zapažanja, uravnoteženi su i nezavisni. Ponekad mogu biti nesigurni u svoje odluke i nesposobni da odrede sopstvene stavove. Vage poštuju tradiciju, umeju da se kontrolišu i da situaciju sagledaju iz više različitih uglova. Zalažu se za mir i red, sklad i savršenstvo. Izbegavaju žurbu i neurednost. Rado se bave upoređivanjem svega oko sebe, vole da analiziraju, kritikuju, odmeravaju. One su smirene i staložene. I ako su uglavnom smirene i staložene umeju da pokažu snažnu reakciju kada treba da dokažu logiku onog što tvrde. Umeju da budu tvrdoglave, sujetne pa i licemerne. Vrlo su osetljive na kritiku. U svađama izgovore sve što smatraju da moraju reći ne zaboravljajući da pomenu i ono što je rečeno ili urađeno pre više decenija. Veoma se dobro snalaze u javnom životu.

U prijateljskim, bračnim i svim drugim odnosima ljudi rođeni u znaku Vage teže da zadrže svoju individualnost i nezavisnost. Brakovi Vage nisu baš uspešni.

Deca rođena u znaku Vage su obično lepa i ljupka. Vrlo rano postaju svesni svog izgleda i utiska koji ostavljaju na ljude pa lako uče da ih koriste i da manipulišu njima kako bi stekli pažnju i naklonost. Male Vage su kao i velike obično pristojne i retko kad pokazuju loše ponašanje i loše manire, ali lako padaju pod tuđ uticaj. Dete Vaga može postići zavidne rezultate u sportu ali je lenjo i fali mu takmičarskog duha.

Ljudi koji su rođeni sa podznakom u Vagi su obično zgodni, ali ne obavezno i lepi. Imaju dobro držanje i lepe pokrete. Crte lica su im fine i privlačne. Koža je uglavnom bela, a oči lepe. Oblače se ili konvencionalno ili sasvim neprikladno. Vrlo brinu o svojoj garderobi.

Kada su karijera i položaj u pitanju ljudi rođeni u znaku Vage ostavljaju utisak oštroumnih osoba koje ozbiljno, odmereno i bez žurbe pristupaju poslu. Značajne uspehe postižu kao umetnički agenti, advokati, savetodavci, zastupnici, kao i u svim profesijama koje su povezane sa modom, kozmetikom i dizajniranjem i unutrašnjim uređenjem kuće.

U ljubavi deluju hladno, ali se zaljubljuju ozbiljno i duboko. Osećanja ne ispoljavaju otvoreno i ne pokazuju ih svetu. Isto tako skrivaju svoja osećanja kada su razočarane i ostavljene. Ne podnose sputavanje i disciplinu koju bi im nametnuo ljubomorni partner. Vagama se dopadaju Ovnovi jer su aktivni i preduzimljivi, a smeta im njihov diktatorski stav i detinjasto ponašanje.

Što se zdravlja tiče mogu biti naklonjeni gojaznosti, mogu imati probleme u vezi sa nogama, grlom i pankreasom kao i sa stomakom, pa je potrebno da unos slatkiša i alkohola svedu na minimum.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb