Zvezdočitač

Nedelja pred nama

zvezdocitac | 13 Septembar, 2021 22:07Nedelja pred nama neće obilovati astrološkim zbivanjima. Tri planetarna aspekta imaće svoju kulminaciju tj biće egzaktno u utorak i petak, a planeta Mars u sredu menja znak, napušta znak Device i ulazi u znak Vage.
Mesec se tokom ove nedelje kreće od znaka Strelca do znaka Riba. 

Nedelju počinjemo sa Mesecom u Strelcu, pa će ovaj ponedeljak biti obojen optimizmom i vedrim raspoloženjem. Dok se Mesec kreće znakom Strelca motivisani smo potrebom da tražimo istinu i spremni smo za novu viziju. Trenutno nas ne zanimaju detalji. Umesto toga, fokusiramo se na široku sliku. Nova iskustva i avanture zadovoljavaju duboku emocionalnu potrebu. Spontanost je ključ. Možda smo skloni preterivanju. Ne želimo da planiramo unapred i radije rizikujemo.
Takodje će biti naglašena  velikodušnost, otvorenost, optimizam i želja za davanjem saveta i razmenom iskustva. Postoji povećano interesovanje za putovanja i strane zemlje, te sve aktivnosti i rekreacije koje se odvijaju na otvorenom. Možda ćemo biti previše samouvereni ili arogantni i možda nećemo dobro razumeti praktičnost. Mesec u Strelcu uglavnom voli avanturu, putovanja, obrazovanje, sport ili fizičku aktivnost. 
U utorak, 14. 9. Sunce će biti u egzaktnoj opoziciji sa Neptunom. Ovo je period zabune, posebno ako se bavimo sopstvenim odnosima. Možda ćemo imati problema sa samopotvrđivanjem. Izbegavajmo da igramo ulogu žrtve i odložimo sve sukobe. Budimo oprezni, ovo  nije dobro vreme za duboke obaveze prema drugima. Ovaj aspekt je  aktivan od 12. 9. i njegov uticaj trajaće do 16. 9.
Istog dana u 13.35, Mesec ulazi u znak Jarca. Sa Mesecom u Jarcu postajemo svesni potrebe za strukturom i planiranjem unapred. Takođe smo instinktivno svesni ograničenja vremena. Motivisani smo željom za uspehom. Uspeh i manifestacija istog su nam sada najvažniji. Snalažljivi smo i ne želimo da gubimo vreme, energiju ili resurse. Ovaj tranzit može imati vrlo trezven uticaj, ali i depresivan. Međutim, ovaj period takođe može biti produktivan ako pogledamo stvarnost u oči.
Takodje se povećava  formalnost, strogost i tačnost, sa tendencijom da budemo rezervisani i distancirani. Pravila i propisi su dominantni. Pogodno je vreme za sve aktivnosti koje zahtevaju dodatnu odgovornost i disciplinu, praktične poduhvate, pitanja karijere, izradu poslovnog plana i praktična ulaganja.
U sredu, 15. 9. Mars ulazi u znak Vage. Mars će u ovom znaku ostati do 30. 10. 
Kada se Mars nadje u znaku Vage, ukazuje na to da ćemo se afirmisati na uljudan, koordiniran, društveno prefinjen i kooperativan način. Donekle ležerno izbegavamo naporan rad, takmičarske aktivnosti i konfliktne situacije. Veliki deo naše energije biće upotrebljen za prijateljstva, društveni život i brak. Volimo društvo i sve oblike društvenih aktivnosti, sa željom da nas drugi primete i prihvate.
U četvrtak 16. 9. Mesec ulazi u znak Vodolije. U ovom znaku ostaje do subote 19. 9. Kada u 22.24 prelazi u znak Riba. Od četvrtka do subote možemo osetiti  privlačnost za sve novo i neobično. Imaćemo  instinktivnu potrebu za poboljšanjem. Reakcije su više intelektualne nego emocionalne, a interakcije su bezlične. Ovo je dobro vreme za društvena okupljanja, bavljenje grupnim idealima. Zapišite ciljeve za budućnost. Nove ideje i progresivne promene su takodje moguće.
Postoji povećano interesovanje, dok Mesec tranzitira znakom Vodolije, za znanjem i imamo potrebu za komunikacijom sa istomišljenicima. U isto vreme jača se naša želja za slobodom i nezavisnošću i poželećemo da uspostavimo svoja pravila. To je dobar period za čitanje, učenje i naučno bavljenje. Međutim, aktivnosti koje zahtijevaju podređenost i disciplinu, kao i poslovi koji su vam dosadni sad nam neće ići baš od ruke.
U petak, 17. 9. Sunce će biti u egzaktnom trigonu sa Plutonom, a Venera u kvadratu sa Saturnom. 
Trigon Sunca i Plutona počeo je se oseća  15. 9. a uticaj ovog aspekta osetićemo do 19. 9. U petak 17. 9. u 3.50 aspekt će biti egzaktan, a njegov uticaj možemo opisati kao vreme u kome možemo da  pokušamo da razumemo svoje dublje motivacije. Vreme je da razmislimo o oblastima u svom životu koje želimo da promenimo  jer znamo da je došlo vreme za to. Ostavimo onakav utisak kakav želimo. Nivo energije će biti jak pa se možemo naprezati bez iscrpljenosti. Iskoristimo ovaj period da nam život evoluira i raste.
Kvadrat Venere i Saturna donosi nam trenutno osećanje opreznosti i rezervisanosti. Želimo da provedemo vreme procenjujući svoje odnose i utvrđujući kako se situacija može poboljšati. Potrebno je da pripazimo na jake negativne emocije koje mogu dovesti do depresije i usamljenosti. Ove emocije mogu biti prilično jake ali su pogrešne. Ne očekujte u ovom periodu previše od svojih voljenih, i oni su samo ljudi. Možemo biti vezani za svoje obaveze i dužnosti, pa je najbolje da se istih pridržavamo čak i ako se osećamo negativno. Ovaj aspekt počeće da energetski utiče na nas od 14. 9. , pa do 19. 9. 
Mesec u subotu 19. 9. ulazi u znak Riba. Ovo je period kada nismo skloni da se suočimo sa stvarnošću. Ovo može biti mučno, osetljivo, intuitivno i saosećajno vreme. Mesec u Ribama dovodi do povećanja emocija i prijemčivosti za osećanja drugih ljudi. Imaćemo želju da budemo od pomoći i možda ćemo biti spremni da žrtvujemo nešto zbog drugih. Naše emocije prevladavaju nad zdravim razumom, pa je bolje raditi stvari koje zahtevaju maštu i inspiraciju, a ne razum i hladnu logiku. Naše telo može više nego obično reagovati na alkohol i lekove, pa je potrebno da se čuvamo od predoziranja. Mesec u Ribama generalno favorizuje maštovite poduhvate, mistične ili duhovne potrage, unutrašnji razvoj, muziku ili vodene aktivnosti kao što je plivanje.

Mesečni horoskop za mesec jul.

zvezdocitac | 03 Jul, 2021 11:42

Vetrovi promena


Jul počinje tiho u poređenju sa prethodnim mesecom. 

9. jula imamo mlad Mesec u znaku Raka. Ovaj mladi Mesec može da baci svetlo na to koliko se osećamo sigurno u svetu oko nas kao i koliko se osećamo sigurno u svetu u sebi, podsećajući nas da više vodimo računa o svojim emocionalnim potrebama. Osećanja i prošla sećanja mogu se nadviti nad ovim periodom. Možda se osećamo kao da se moramo povući u svoj unutrašnji svet, biti sami sa svojim osećanjima ili jednostavno uživati u kući s porodicom ili onima s kojima se osećamo sigurno i prijatno.

Kako Merkur 11. jula ulazi u intuitivni i empatični znak Raka, svi možemo doživeti promenu mentalne brzine. Naš um se kreće od zauzetog, radoznalog i analitičnog, (Blizanci) do čitanja između redova, podsećanja i pronalaženja načina komunikacije kojom ćemo da lečimo i negujemo (Rak).....
 
Ostatak teksta možete pročitati na sledećem linku:  
 https://www.facebook.com/116047370259420/posts/309680137562808/

Junski mesečni horoskop 1. jun - 30. jun

zvezdocitac | 02 Jun, 2021 14:00


Planetarna dešavanja najavljuju vruć  jun, posebno kada se Jupiter i Neptun stacioniraju retrogradno, udruženi sa pomračenjem Sunca u Blizancima!

Venera se seli iz znatiželjnih i pametnih Blizanaca u kreativni i pažljivi znak Raka 2. juna. Ovaj tranzit može zaista usredsrediti vaše potrebe i želje u vezi jer ćete biti u mogućnosti da  procenite da li su vaše potrebe zadovoljene i da li ispunjavate potrebe drugih. Dozvolite sebi da pronađete ravnotežu između negovanja i brige o potrebama drugih i negovanja i brige o sebi.

10. juna, prstenasto pomračenje Sunca događa se u promenljivom vazdušnom znaku Blizanaca i najavljuje promene. Ovo pomračenje se dešava na 19 stepeni ovog, pod vladavinom Merkura, vazdušnog znaka, pa ovo pomračenje Sunca može da ubrza početak važnih događaja za nas ovde na Zemlji, posebno za one ljude koji imaju planete u jednom od promenljivih znakova (Blizanci, Strelac, Ribe i Devica) između 17 - 21 stepen.

Međutim, za sve nas, bez obzira na naše  planetarne postavke, ovo pomračenje se može osetiti na visceralnom nivou. Ovo pomračenje je deo serije od sredine 2020. godine i stavlja akcenat na  teme obrazovanja, putovanja, informacija i komunikacije.

Posle dugog boravka u Raku, osetljivom znaku koji je ujedno i ljubitelj kuće i porodice, Mars gladan akcije prelazi u vatrenog i strastvenog Lava  11. juna i ostaje u njemu sve do 29. jula. Možemo iskoristiti ovaj period samopouzdane, ponosne i usredsređene energije koju nosi ovaj sunčani znak za svoje potrebe.

Jupiter biva stacioniran  u Ribama 20. juna. Udobnost, zadovoljstvo i opuštanje nalaze se u vašem malom utočištu, u domu i porodici. Emocije su povećane i Jupiter retrogradno može ukazivati na neku potrebu za samopoboljšanjem.

Srećom, Merkur će direktno krenuti 22. juna, ali će biti u senci do 8. jula. Ipak, s Merkurom koji sada ponovo ide napred, naši misaoni procesi i planovi će biti jasniji i biće lakše donositi odluke.

 24. juna pun Mesec u kardinalnom, zemljanom Jarcu  donosi nam preusmerenje fokusa sa svog posla i ciljeva na odnose u porodici. Ovaj Pun Mesec je vrhunac napora koje ulažemo od sredine januara ove godine. To se posebno odnosi na naše profesionalne i materijalne ciljeve i sada možemo videti rezultate naših napora. Frustracije će se možda pojaviti tokom ovog vremena, a od nas se traži da pronađemo osećaj ravnoteže između onoga što je ispravno i onoga što lično želimo za sebe.

27. juna Venera će se pridružiti Marsu u vatrenom znaku Lava. Venera u Lavu ukazuje na potpuno umiljatu i srdačnu romantičnu prirodu. Naš fokus će se definitivno više usmeriti ka našim odnosima s drugima, uz veću kreativnost i strastvenu prirodu.

Pun Mesec u Vagi

zvezdocitac | 29 Mart, 2021 09:30

28. marta imamo uzemljeni, komunikativni i uravnoteženi Puni Mesec u znaku Vage! Ovaj Pun Mesec pokazuje vrhunac svih poslova koje smo radili od mladog Meseca u Vagi, koji je bio 16. oktobra 2020. A ovo se  posebno odnosi kada je reč o konceptu odnosa!

Vladar ovog Punog Meseca, Venera se nalazi u nezavisnom Ovnu. Postoji malo dvoumljenja između napredovanja za onim što želimo na jedan agresivan način - i pregovaranja da bismo dobili ono što želimo. Sada nam Pun Mesec pokazuje gde je ta tanka linija i kako oba načina mogu biti korisna na svoj način.

Venera je sa Suncem u ratobornom Ovnu, dajući ovom Punom Mesecu malo vatre i začina i ako nam je možda potrebno da održimo harmoniju i mir, takođe želimo da u naše odnose ubacimo neki izazov da podstaknemo rast i avanturu. Želimo da usredsredimo pažnju na nas, naše potrebe, naše želje, naše vrednosti.

Možda ćemo odskočiti napred-nazad između dve krajnosti, ostajući negde u centru. Otkrićemo taj najvažniji osećaj nezavisnosti povezan sa potrebom da delimo iskustva i razgovore sa onima koji su nam bitni u životu.

Ono što je posebno za ovaj Pun Mesec u Vagi je veliki vazdušni trigon Saturna koji se nalazi na 11 stepeni Vodolije i Marsa na 14 stepeni Blizanaca i Pun Mesec na 8 stepeni Vage. Vazduh je komunikacija, a Vaga posebno diplomatija, šarm i pravda. Ovo je vreme u kojem zaista možemo govoriti svoju istinu i dostići vrlo zadovoljavajući vrhunac u svim svojim poslovima i interakcijama sa drugima. I dalje imamo onu energiju Ovna koja nas podstiče i podseća da su i naše želje bitne.

Sa ovim velikim trigonom moramo biti svesni energije koja teče, dara koji nam daje svemir da bismo ga koristili. Pobrinimo se da iskoristimo ovo čudesno radoznalo, stabilno i sjajno vreme za razgovor, razmenu, povezivanje i interakciju sa važnim ljudima u našem životu. Da naučimo, najviše od svega!

Saturnov uticaj posebno daje osećaj sigurnosti i osećaj da će, bez obzira kakav je potisak i potez u našim odnosima, biti u redu. To će ići najbolje, a mi ćemo se ponašati odgovorno i zrelo. Saturn disciplinuje zauzeti Mars u Blizancima i podseća nas da je posao nagrađivan kada se radi na stabilan, posvećen način kada su u pitanju posebno naši odnosi - romantični ili na neki drugi. Ovaj Pun Mesec ćemo provesti sa ljudima u našem životu koje obožavamo i voditi te duševne razgovore!

Ipak tu je još uvek razdvajajući kvadrat između Saturna i Urana, što stvari čini malo klimavim. Ali ovo je separaciomi aspekt- za sada - i kod svih planeta koje se kreću direktno postoji osećaj da se sve kreće u pravcu u kojem bi trebalo!

Venera u Ovnu

zvezdocitac | 21 Mart, 2021 11:53

Venera u Ovnu
21. marta 14:22 - 14. aprila

Venera u Ovnu ukazuje na impulsivnu, strastvenu, ekstrovertnu i smelu romantičnu prirodu. Potrebna je stalna raznolikost i u romantičnom i u društvenom životu. Lako sklapate prijateljstva i volite ljubav i divljenje. Entuzijastičan, živahan prijatelj i energičan kolega. Veoma lako utičemo na privlačnost suprotnog pola sa Ovnovom energijom. Ne zanima nas da se izvinjavamo ili zadržavamo u prošlosti.

Mesec mart pruža novi nalet događaja koji uvode u harmoničan zamah unapred. Sezona Ovna započinje 20. marta, kada Sunce ulazi u prvi znak zodijaka, na dan prolećne ravnodnevice. Ovo označava početak sezone Ovna i početak nove astrološke godine. Ova nova sezona je sva o kretanju u budućnost s obnovljenom ljubavlju prema životu i prema sebi.

Merkur je zvanično napustio senku retrogradnog kretanja 12. marta i sada nema planeta u retrogradnom stanju. Sve planete su u ovom mesecu u zamahu. Mlad Mesec u Ribama dogodio se 13. marta, omogućavajući konačno dešavanje svega onoga što nas je možda sputavalo od novog početka. Proleće je pred nama. Vreme cvetanja, kada se seme koje smo posadili u mraku zime počinje prikazivati u opipljivom obliku dok se susreće sa svetlošću Sunca.

Ključni aspekt koji se javlja u ovom periodu je taj da će se Venera poravnati sa Suncem kada udje u znak Ovna 21. marta u kojem će ostati do 14. aprila. Ova konjunkcija usmerena između boginje ljubavi i naše energije i životne snage biće egzaktna 25. marta na 5 ° u znaku kardinalne vatre. Ovnom vlada Mars, muški princip, koji je slučajno kosmički ljubavnik Venere. Budući da Ovan vlada kućom identiteta i predstavlja znak sebe, ovo simbolizuje potragu za ravnotežom jin / jang energija prisutnih u svima nama. Ovo je lično, unutrašnji posao koji podržava naše Sunce.

Svakih 9 1/2 meseca, Venera se od jutarnje pretvara u večernju zvezdu. Od vidljivosti na nebu u zoru, do sjaja na noćnom nebu u sumrak. Ovaj period povezivanja sa Suncem označava prelaznu tačku u njenom sinodičkom osmogodišnjem ciklusu, koji uključuje pet retrogradnih kretanja. Dok je Venera u Ovnu pokrenuće tranziciju, prekretnicu u otkrivanju onoga ko smo mi kao pojedinac. Ovo može biti i vreme samoljublja kada postajemo strastveno nagonjeni da ispunjavamo želje svog srca. Položaj Venere kao večernje zvezde u Ovnu može da donese blagoslov u obliku glavnih događaja koji menjaju život.

Kada Venera 11. aprila dostigne 26 ° Ovna, ona će biti u kvadratu sa Plutonom na osi 26 ° Jarca/Ovan. Ovaj napeto transformacijski aspekt se dešava istog dana kada i  Mlad Mesec u Ovnu. Bliske veze će biti na  testu pod ovim uticajem dok Pluton čisti emocionalne dubine naših veza, kao i bilo kojim dugotrajnim obrascima prošlosti u poslu, ljubavi i na polju novca. Nema boljeg perioda za oslobađanje snage negativnih vibracija nego u periodu Mladog Meseca. Ovo je i vrhunski čin brige o sebi. Sve što je živo zakopano nikada zaista ne umire, a rezultat pomirenja delova senki pronađenih kroz Pluton može pružiti uvid u dublji nivo ličnog rasta duše. Akcenat je na nama samima dok oličavamo vatru prvog znaka. Vatreno vruć način za započinjanje nove astrološke godine, u sparnoj mekoći koju samo venerijska energija u Ovnu može pružiti.

Srećan rodjendan svima rodjenima u znaku Ovna

zvezdocitac | 20 Mart, 2021 16:06

Sunce ulazi u znak Ovna 20. marta u 9.37 po našem vremenu, što takođe označava prolećnu ravnodnevnicu. Sunce se kreće iznad ekvatora donoseći više toplote i svetlosti na severnu hemisferu, dok se južna hemisfera pomera u jesen, sa manje toplote i svetlosti.

Dok je sunce u Ovnu naredne 4 nedelje, energija će biti mnogo optimističnija. Pravo je vreme da započnete nove projekte, nove avanture, naučite nove veštine i poželite  dobrodošlicu  promenama. Ovan je prvi znak zodijaka, što znači da 20. marta počinje i astrološka nova godina.

Ovan je vatren, smeo, brz i uvek spreman za akciju. Možda ćete zaista početi osećati više strasti i uzbuđenja u sebi i početi više da naginjete onome što će vam doneti istinsko ispunjenje. Generalno, možda ćete se osećati oduševljeniji životom, svojim ciljevima, projektima i onim ko postajete.

Ovan vlada prvom kućom u horoskopu koja ima veze sa izgledom, identitetom, novim počecima, vašim stavom i pristupom životu. Savršeno je vreme da se oslobodite bilo kakvih strahova i sumnji koje možda imate. Vreme je da krenete u akciju i izvršite prilagođavanja koja vam pomažu da stvorite život i sebe onakvim kakvim želite da budete. Energija Ovna je više fokusirana na sebe, što čini ovaj period  sjajnim vremenom za fokusiranje na vas, naročito ako ste zanemarivali sopstvene unutrašnje potrebe. Pokušajte da pronađete ravnotežu održavanja odnosa koji imate sa sobom, kao i sa drugima.

Dozvolite energiji Ovna da vas motiviše da se usredsredite; vaš odnos sa sobom, vaši lični stavovi i uverenja, kako možete biti hrabriji i samopouzdaniji i kako možete preduzeti više radnji koje pomažu da vas osnaže, ispune i uzdignu. Dok je Sunce u Ovnu pozvani ste da preuzmete kontrolu nad svojim životom, potražite svoju hrabrost i samopouzdanje. Dostignite napokon svoje ciljeve, svoje ambicije i svega onog što zaista želite.

Budite oprezni pri ponašanju nemojte biti previše impulsivni i čuvajte se od donošenja brzopletih odluka. Osećaćete se nestrpljivo, pa proverite da li ste dobro razmislili pre nego što krenete prebrzo u neku akciju. Verovatno ćete osetiti uticaj da nešto preduzmete i započnete neke stvari, iskoristite ovo vreme da počnete da napredujete u postizanju svojih ciljeva i ambicija. Energija je živahna, vreme je da konačno preuzmete inicijativu za planove koje ste napravili, sve o čemu ste sanjali i razmišljali. Stvari neće uvek ići lako, morate da napravite izbore i akcije koje će vam pomoći da stanete na svoj put i nema boljeg perioda od sezone Ovna da započnete entuzijastične i hrabre akcije.

Dozvolite sebi vremena da se prizemljite u ono što bi za neke moglo izgledati haotično i glasno, pronađite strpljenje, koristite razboritost i budite svesni da se vaši postupci poklapaju sa vašim višim ja, ili se to više ja trenutno temelji na egu koji pravi izbor zbog zadovoljstva. Pravo je vreme za rad na veštinama liderstva, učenje postavljanja zdravih granica, iskrenije i jasnije komunikacije, kao i vizije. Otvorite svoj um i budite malo spontaniji ne dopuštajući da vam ego ili sumnja u sebe stanu na put. U Ovnu postoji i vrlo dečji duh, zato prigrlite neustrašivu, avanturističku i divlju energiju deteta u sebi. 

Merkur u Ribama

zvezdocitac | 18 Mart, 2021 14:07

Merkur se 15. marta 2021. godine premestio u mistični, magični i maštoviti znak Riba. Posle prilično dugog putovanja u elektrifikujućem, jedinstvenoj i opojnoj Vodoliji, Merkur prelazi u ovaj empatični znak, spremajući nas da zaronimo duboko u podsvest i odvojimo malo vremena od sveta i društva.

Planeta glasnik je poznat po tome što je kameleon i po tome što zaista preuzima osobine znaka u kome se nalazi. U Ribama, Merkur često ima lošu reputaciju, jer je ovo znak njegovog „pada“.
Međutim, Merkur u Ribama može da nam pozajmi neke vrlo posebne darove, i neki od najistaknutijih umova na svetu imaju ovaj položaj Merkura u natalnoj karti. Merkur u Ribama je najbolji kada mu je dana sposobnost da se kloni čiste logike i kada mu je dozvoljeno plivanje u vodama intuicije i mašte. Kada je ovoj planeti dozvoljeno da meditira i prima poruke i poklone iz univerzuma, umesto da pokušava da forsira racionalnu misao, to je onda dobitna kombinacija.

Da, Merkur u Ribama može biti zbunjujući, a misli mogu postati zbrkane, nejasne ili čak mutne. Merkur u Ribama ima tendenciju upijanja u svetske podsvesne ideje i ima snažan nedostatak rasuđivanja kada je reč o odluci koja misao pripada nama, a koja nekome drugom. Dakle, ovo je vreme u kojem je veoma važno imati jake mentalne granice! Ovo će nam pomoći da budemo ravnomerni i da uberemo plodove ovog vremena.

Merkur u Ribama je takođe pogodan za bilo koju vrstu dela koja uključuje poeziju, pevanje, muziku i pripovedanje. Ovo mesto ima tendenciju da svet oslikava u najsjajnijim - ili najtamnijim - bojama, pa je okretanje uma ka svetlosti izuzetno važno, da se ne bismo izgubili u užasima podsvesti. Mnogo toga možemo naučiti kroz priču i mit, koje Merkur u Ribama voli!

Prolaskom kroz znak Riba, Merkur gradi sekstil sa Uranom, pozivajući briljantne ideje i originalne kreativne koncepte - bliceve ​​intuicije, takođe. Zatim prelazi na kvadrat sa Marsom, što ukazuje na period u kojem ćemo morati biti vrlo, vrlo pažljivi u onome što govorimo, kako to kažemo i kada kažemo. Greške će biti napravljene i može doći do sukoba. Mnogo smo skloniji reagovanju kada se sukobe Merkur i Mars i kajemo se zbog reči koje izgovorimo na brzinu!

Merkur se zatim pridružuje maglovitom Neptunu, koji našu psihičku energiju može pretvoriti u sjajno je vreme, da duboko meditiramo, šetamo pored okeana, mora, jezera ili neke reke, slušamo muziku ceo dan i budemo spremni da primimo uvide iz univerzuma. Moramo da izbegnemo obmanu, jer privlačnost Neptunovih iluzija može biti prilično snažna.

Konačno, Merkur će biti u aspektu sa  moćnim Plutonom neposredno pre nego što udje u vatreni i odlučni znak Ovan. Ovo je period u kojem možemo duboko zaroniti u svoju psihu, iskopavajući grupice psihološke mudrosti i umanjujući tajne koje ćemo deliti sa drugim ljudima a  kojima verujemo. Kada Merkur predje u znak Ovna, imaćemo već neke transformativne uvide koje možemo sprovesti u delo! Za više tekstova o kretanju planeta zapratite stranicu 
 https://www.facebook.com/zvezdotumac/

Juzni i severni mesecev cvor

zvezdocitac | 12 Mart, 2021 02:19

5. maja 2020 Mesečevi čvorovi su prešli u nove znakove. Kako se čvorovi pomeraju, tako se i energija našeg života menja.

Severni čvor se preselio iz svog matičnog znaka Raka u Blizance, a Južni čvor će se konačno prebaciti iz težine Jarca u Strelca. Severni čvor stiže u Blizance prvi put posle 18 godina i ostaće tamo do januara 2022.

Da bismo u potpunosti razumeli važnost ovog tranzita, prvo moramo ispitati šta Mesečevi čvorovi simbolizuju u astrologiji. Južni čvor ili silazni čvor predstavlja našu prošlost i našu karmu. Severni čvor ili uzlazni čvor predstavlja našu budućnost i sposobnost da stvorimo svoju sudbinu u meri u kojoj smo u stanju da prevaziđemo lekcije iz prošlosti.

Magija ispoljavanja u radu sa energijom lunarnih čvorova pronalazi se shvatajući koncept da smo u potpunosti u mogućnosti da se pomerimo u svetlost budućnosti prihvatajući senku svoje prošlosti. Ta prilika će nam biti data tokom sledećih 18 meseci pod energetskim uticajem ose Blizanaca / Strelca, koja je osa intelekta i znanja.

Blizanci su promenljivi vazdušni znak, kojim vlada Merkur. Merkur predstavlja naš niži um, ili kako učimo, ovde i sada. To su naše misli i način na koji komuniciramo. Blizanci su energija povezana sa ljudima koje odaberemo za interakciju u našem svakodnevnom okruženju. Vlada trećom kućom lokalnih putovanja i kratkim putovanjima blizu kuće. Blizanci su naš sistem osnovnog obrazovanja i izgrađivanje veština na osnovu individualnih iskustava sa našim prijateljima, porodicom, saradnicima i zajednicom.

Strelac je promenljivi znak Vatre, kojim vlada Jupiter. Jupiter predstavlja obilje, sreću i širenje. Strelac traži znanje ispitivanjem viših istina. Vlada 9. kućom svetskih putovanja i proučavanjem različitih kultura. Strelac proučava različite duhovne modalitete kako bi proširio filozofske ideale i verovanja zasnovana na poznatim istinama. Blizanci su učenik, a Strelac učitelj. Strelac želi da proučimo u šta drugi ljudi veruju i kako su stvorili strukture u svom životu. Blizanci žele da u sebi radoznalo tražimo sopstvene lične istine i stvorimo život koji je u skladu sa ličnim gledištima koja otkrivamo.

Sledećih 18 meseci, da bismo se usredsredili na svoju budućnost, moramo da otelotvorimo osobine Blizanaca da bismo se uskladili sa Severnim čvorom. Na suprotnoj strani grafikona, Južni čvor u Strelcu predstavlja nas ispuštanjem duhovnih verovanja koja smo prihvatili kao istinu, a koja možda više nisu u istinskoj usklađenosti sa našom budućom vizijom. Da bi se napredovao u našem ličnom evolucionom procesu rasta na način koji takođe doprinosi kolektivnom procesu, neophodno je usvojiti dečju radoznalost, otvoren um i omogućiti prošlosti da se raspadne kako bi se izgradila novu budućnost.

Energija Blizanaca podstiče nas da primenimo praktični pristup našem duhovnom učenju. Umesto da samo čitamo o tibetanskim zdelama za pevanje ili budističkoj meditaciji, mi ih zapravo uključujemo u ličnu svakodnevnu praksu u našem domu. Da bismo razumeli svet u celini, prvo moramo u potpunosti razumeti lepotu oko nas. I da je nadjemo kod obližnjeg potoka, polja cveća u parku ili zalaska sunca u našem dvorištu.

Venera u znaku Riba

zvezdocitac | 08 Mart, 2021 10:30

Prepustite se natprirodnom zavođenju dok Venera napušta znak Vodolije i uplovljava u vodeni znak Riba. Venera će prolaziti kroz mistični znak Riba od 25. februara do 21. marta 2021. Boginja ljubavi oseća se prijatno i udobno u ovom znaku, (egzaltacija) što omogućava da se želje ljudskog srca sretnu sa mističnom fantazijom. Biće više romantike, blagosti, saosećanja, a osećanja ljubavi mogu se produbiti i postati snažna, ali i nesebična. Ovo će nas sve odvesti do želje, želje da naša srca budu ispunjena smislom i poezijom.

Verovatno ćete se zaljubiti iznova i iznova u sve lepo sa čime dolazite u kontakt. U ovom znaku Venera je uzvišena, što znači da i planeta i znak dobro sarađuju i daju najbolje osobine svake od njih. U ovom slučaju, sve je u ljubavi, strasti i mogućnosti da vidimo kako naši snovi postaju stvarnost. Bez obzira na naš specifičan status veze, uvek postoji potreba da izbalansiramo sopstvene želje i potrebe ne samo sa svojim partnerom već i sa nas dvoje kao parom ili timom....
Ostatak teksta mozete procitati na:  https://zvezdocitac.wordpress.com/2021/03/08/venera-u-znaku-ribe/
 
Za vise tekstova o tranzitima planeta kao i kako iste najbolje iskoristiti za licni razvoj i rast zapratite fb stranicu: 
 https://www.facebook.com/zvezdotumac/


Godišnji horoskop za znake Vodolija i Ribe

zvezdocitac | 06 Mart, 2021 13:36

Horoskop za Ribe za 2021 godinu

Da li ste spremni?

Ribe u januaru
Ljubav
8. januara, Venera će ući u XI kuću Riba, što može značiti snažnu privlačnost prema osobi koja pripada grupi prijatelja ili prema kolegi.
Važno je uzeti u obzir incidente koji se dešavaju tokom ovog perioda; pošto će se planeta ljubavi vratiti na ovu lokaciju (XI kuća) 11. maja.
Novac
Ulazak Marsa u III kuću Riba (06.01.), ukazuje da ćete preuzeti vođstvo, promovišući razmenu ideja, intelektualne rasprave i prezentaciju novih projekata.
Zdravlje
Sa Suncem u XII kući Riba, 19. januara, govorimo o obnavljanju veze sa duhovnošću; vežbajte introspekciju; i uključite se u različite humanitarne svrhe.


Ribe u februaru
Ljubav
Pun mesec u Devici 27. februara dodirnuće VII kuću Riba, signalizirajući novi status u ličnim odnosima uključujući i interakciju koju održavaju sa sobom.
Novac
Dolazak patuljaste planete Ceres u  II kuću Riba (21.02), naglašava vašu posvećenost  u procesu stvaranja resursa i izgradnje finansijske stabilnosti.
Zdravlje
Ulazak Sunca u Ribe, 18.02., Odlična je prilika da se povežete sa suštinom bića; predstavite svoju najbolju verziju; i redefinišete lične ciljeve, kratkoročno i srednjoročno.


Ribe u martu
Ljubav
Ulazak Marsa u  IV kuću Riba (03.03.) Govori o snažnom protoku energije usmerenom na kućne popravke i organizaciji porodične grupe i njenim odnosima.
Novac
Sunce će 20. marta ući u II kuću Riba, ciljajući na primanje izvanrednih prihoda, kao i isplatu starih dugova i povećanje plate.
Zdravlje
Mladi Mesec u Ribama 13.03. predstavljaće suštinski faktor za  ponovno pronalaženje u svim aspektima verovanja, vrednosti, načina života, odnosima kao i kada je  karijera u pitanju.


Ribe u aprilu
Ljubav
Početak direktnog kretanja asteroida Vesta u VII kući Riba (20.04.) sugeriše potpunu posvećenost vezi bezuslovnu podršku u trenucima razočaranja.
Novac
Od 3. do 19. aprila Merkur će posetiti II kuću Riba, tranzit koji promoviše diverzifikaciju izvora prihoda i analizu sistema upravljanja i investiranja.
Zdravlje
Mladi mesec u Ovnu 11.04. Dodirnuće II kuću Riba, promovišući procese samootkrivanja, psihološke terapije i izgradnju skale vrednosti i verovanja pozitivnih za vas.


Ribe u maju
Ljubav
Sunce u IV kući Riba (20.05.) Sjajan je saveznik za prevazilaženje granica udobne zone; neguju se porodični odnosi, učite o svojim precima.
Novac
Prisustvo Cerere u III kući Riba, predstavlja pitanja o tome kako se pripremate za suočavanje sa ličnim i profesionalnim izazovima koji se naziru u budućnosti.
Zdravlje
13. maja Jupiter će ući u Ribe, zarazivši sve pripadnike znaka radošću i optimizmom, kao i promovišući avanturistički odnos prema životu i njegovim izazovima (izazovite sebe).


Ribe u junu
Ljubav
Od 02. do 27. juna, Venera će prolaziti kroz V kuću Riba, koja otvara vrata ljubavi, ljubavi na prvi pogled, senzualnim igrama i nesputanom flertu.
Novac
Sa Marsom u VI Kući znaka Riba fokus je na postizanju profesionalnih ciljeva; širenje projekata; i aktiviranje mreže kontakata.
Zdravlje
U junu 2021. godine Jupiter i Neptun će početi da se retrogradno kreću  u Ribama (20. i 25. juna), što signalizira izvesnu predispoziciju ka slaboj koncentraciji, poteškoćama sa spavanjem, povredama donjih ekstremiteta i tegobama povezanim sa jetrom i endokrinim sistemom.


Ribe u julu
Ljubav
Od 11. do 27. jula, Merkur će putovati kroz V kuću Riba, aktivirajući socijalnu i romantičnu agendu. Tokom ovog perioda poziva za rekreativne aktivnosti i romantičnih predloga biće u izobilju.
Novac
Dana 22. jula, Sunce će ući u VI kuću znaka Riba, ovo je astrološki položaj koji favorizuje unapređenja u profesionalnom području i stvaranje važnih prilika za zaposlenje.
Zdravlje
Početak retrogradnog kretanja Hirona u II kući Riba (15.07.) otkriće stare emocionalne rane i kako su one uticale na vaša uverenja i samopoštovanje.


Ribe u avgustu
Ljubav
Ulazak Sunca u VII kuću Riba (22.08.) najava je veridbi, venčanja i udvaranja. Za konstituisane parove ovaj astrološki položaj favorizuje vizualizaciju zajedničkih ciljeva.
Novac
Početak retrogradnog kretanja Urana u III kući Riba (19.08.) može se iskazati kako u neispravnosti u elektronskim uređajima, tako i u poteškoće u prenošenju vaših ideja. Budite oprezni.
Zdravlje
Mladi mesec u Lavu 8. avgusta biće u VI kući Riba, podstičući promene u načinu života, svakodnevnim rutinama i ličnoj organizaciji.


Ribe u septembru
Ljubav
Prisustvo Venere u IX kući Riba (10.09.) Govori o privlačnosti prema pojedincima koji pripadaju drugoj kulturi ili sa jakim ideološkim i filozofskim uverenjima.
Novac
Sunce u VIII Kući Riba (22. septembra) ukazuje na to da možete računati na emocionalnu i materijalnu podršku rođaka i saradnika u trenucima krize ili razočaranja.
Zdravlje
Pun mesec u Ribama 20. septembra poziva vas da sagledate promene koje ste primenili u svom načinu života i ličnim ciljevima i kako se osećate zbog toga.


Ribe u oktobru
Ljubav
Početak direktnog kretanja  Plutona u XI kući Riba (06.10.) sugeriše veći pristup prema onim prijateljima, koji su cenili poverenje dato u teškim vremenima.
Novac
Ulazak Venere u X kuću Riba, može se iskoristiti za uspostavljanje dublje veze sa životnom misijom i profesionalnim izborima.
Zdravlje
U oktobru 2021. godine, Saturn i Jupiter započinju direktnu putanju u Ribama, tako da ćete se osloboditi osećaja krivice i ugnjetavanja, da bi sa optimizmom gledali u budućnost.


Ribe u novembru
Ljubav
Sa Junonom u XI kući  znaka Riba, postoji posvećenost sopstvenim snovima i promociji kolektivnih inicijativa koje mogu stvoriti pozitivan uticaj.
Novac
Sunce u X kući Riba (21.11.) ukazuje na nove profesionalne mogućnosti u oblastima upravljanja. Ova astrološka pozicija takođe favorizuje sastanke mentora i savetnika u karijeri.
Zdravlje
Početak direktne putanje asteroida Palada u Ribama (08.11.) omogućiće vam da efikasnije organizujete svoj dan, kako u profesionalnom životu, tako i na domaćem terenu.


Ribe u decembru
Ljubav
Dolazak Sunca u XI kuću Riba (21.12.) predstavlja posebno povoljan astrološki položaj za one koji se odluče da praznike provedu sa prijateljima i kolegama.
Novac
Ulazak Marsa u X kuću Riba (13.12.), ukazuje na to da ćete se osećati samouvereno kada vršite liderske funkcije i raditmd na ostvarenju svojih snova i ambicija.
Zdravlje
Početak direktne putanje Neptuna u Ribama (01. 12.) doneće sa sobom jasniju perspektivu stvarnosti (i njenog potencijala) kao i lakoću spavanja.
 
Godišnji horoskop za znak Vodolija možete pročitati na sledećem linku: https://zvezdocitac.wordpress.com/2021/03/05/godisnji-horoskop-za-znak-vodolija/

Za više tekstova o dnevnim tranzitima planeta zapratite fb stranicu:

 https://www.facebook.com/zvezdotumac/

Mart

zvezdocitac | 05 Mart, 2021 18:29

Mart, mesečni horoskop
Od 1. marta 16:00 do 31. marta.
Vetrovi promena ubrzavaju svoj ritam u martu kada Mars ulazi u Blizance 3. marta, gde će ostati do 23. aprila. Prva dva meseca 2021. spora, namerna energija Marsa u Biku pritiskala je naše lične kočnice. Ova spora energija bila je protivteža mogućim vrtoglavim promenama koje su najavile transpersonalne planete Saturn i Jupiter kada su ušli u znak Vodolije. Sada, sa sve tri planete u trigonu u vazdušnim znakovima, oni preko potrebni naleti sveže energije konačno mogu da prođu kroz naš svakodnevni život.

Mlad Mesec, koji se dešava 13. marta, takođe donosi osećaj novih početaka i na neki način naglašava kraj jednog ciklusa. To je Mladi mesec uz pomoć kojeg bi trebali da pristupimo opraštanju i oslobađanju nezadovoljstva, kao i pokušaju da se dublje povežemo sa svima u našem duhovnom i božanskom svetu. Ovaj Mladi Mesec traži od nas da samo malo pobegnemo, zaronimo u okean, zaplešemo uz svoju omiljenu muziku, napišemo pesmu, isplačemo nekoliko suza i osetimo da smo i mi Ljubav.

Energija sanjivih Riba nastavlja se nakon mladog Meseca, celoj družini (Sunce, Mesec, Venera, Neptun) pridružuje se Merkur koji će ući u Ribe 15. marta, pa  možemo postati osetljiviji, pravedniji, simpatičniji, bolje raspoloženiji, poetični, intuitivniji sa maštovitijim umom, istovremeno sramežljivi i rezervisani. Samopouzdanje se smanjuje u intelektualnim pitanjima, više volimo da procenjujemo situacije na intuitivnom i maštovitom nivou, osećajući  kroz ličnu situaciju umesto da rasuđujemo i procenjujemo događaje.

Naša energija će biti uvećana kada Sunce predje u znak Ovna 20. marta. Bićemo motivisani željom za osvajanjem. Ovo označava i  početak astrološke Nove godine. Vatrena energija Ovna sada promoviše sve impulse za rast u duhu optimizma. Mi smo impulsivniji i imamo potrebu da iniciramo. Ovan je znak koji se brzo kreće. Sa Ovnom nema srama. Posedujemo obilnu kreativnu energiju i entuzijazam za život. Bivamo veoma hrabri, pozitivni i konkrentni.

Venera prelazi u vatreni znak Ovna 21. marta. Cenićemo svoju slobodu i nezavisnost, mada to drugi mogu protumačiti kao sebičnost. Da bismo svoju ličnost razvili do svog punog potencijala, glavni zadatak je sticanje potpune kontrole nad fizičkom i emocionalnom prirodom kako bismo izbegli posledice odlaska u krajnosti neprijatnog ponašanja.

Pun mesec u Vagi 28. marta dovešće veze u fokus. Venera se spaja sa Suncem u Ovnu, a takođe je smeštena između Hirona i Cerere, što ukazuje na priliku za lečenje u vezi negovanja fizičkih resursa ili odnosa. Naglasak na Hironu sugeriše da postoji prostor za isceljenje ako probleme shvatimo iz drugog ugla, jer polarizovani položaji mogu značiti da stvari vidimo kroz samo jedan set filtera. Mesec u vazdušnom znaku Vage sugeriše da se lakoća i logika mogu primeniti da pomognu situaciji. Budući da nas Mesec povezuje sa našim istinskim potrebama, u ovom trenutku možda postoji sve veća potreba za deljenjem i povezivanjem, istovremeno želeći mir.

 

 

Sunce u znaku Ribe

zvezdocitac | 05 Mart, 2021 11:18

Sezona vazdušne Vodolije je završena i sada se ustupa mesto nežnoj, emocionalnoj i intuitivnoj sezoni Riba! Ova dva znaka prelijevaju se jedno u drugo, jer se oba usredsređuju na humanitarizam i zajednicu, na različite načine.

Znak ispred sebe uvek ima lekcije za podučavanje znaka iza njega što se tiče astrološke evolucije, a znak Ribe je nešto posebno kada je u pitanju podučavanje. Pošto je upio sve pouke svih znakova zodijaka, ovaj znak je onaj koji empatiše i razume sve stvari i sve ljude.

Postoji osetljivost i bezgranična energija za Ribe, energija bez granica koja je uključiva poput Vodolije, a opet više teče, a dodir je emocionalno empatičniji, jer se radi o vodenom znaku. Šta smo naučili iz sezone Vodolije što možemo primeniti sada, u sezoni Riba? Kako možemo da venčamo darove idealizma Vodolije sa duhovnim, saosećajnim darovima Riba?

Od 18. februara, kada počinje sezona Riba u ovom znaku će se dogoditi par vrlo važnih aspekata. Mladi mesec, 13. marta, na primer. Tu je i stelijum od četiri planete u ovom mističnom znaku. Sunce i Mesec, naravno, zajedno sa  Venerom, planetom ljubavi koja je egzaltirana u ovom znaku i umetničkim Neptunom koji je viša oktava Venerina i koji je vladar Riba.

Ovo je mesec oproštaja. Mesec puštanja, poverenja u božanski poredak. Odstupanja od kontrole, žrtvovanja, predaje. Riba ima veliku lepotu i ovo je mesec u kojem svi možemo pobeći u carstva ljubavi, umetnosti, muzike, duhovnosti i prirode.

Naravno, Ribe nisu savršene - nijedan znak nije. Uvek postoji tamna strana, senka, koja može biti nezdrava, toksična. Bekstva u veze, supstance, loše navike. Ove godine u sezoni Riba lako ćemo poželeti da otupimo, izbegnemo, pobegnemo ili da se odvratimo od sebe spasavanjem drugih. Ribe takođe imaju nulte granice, što može biti ljupko kada se radi sa empatijom i intuicijom, ali i toksično kada ne koristimo diskreciju.

Dakle, tokom ove sezone Riba postarajte se da se zaštitite i da nikada ne igrate na kartu žrtve / spasioca / tiranina! Ovo služi samo da bismo nahranili pogrešnog vuka a ne pravog. Sa Ribama je magično, mistično i može biti božanski povezano sa voljom svemira. Te stvari bi trebalo da nam budu favoriti i da im damo prioritet.

Važni dani koje treba napomenuti biće 20. februar kada Merkur krene direktno. Ovo će nam pomoći da se razjasni inače potencijalno zbunjujuća sezona i da nam spusti glavu iz oblaka!  27. februara u Devici je pun Mesec, koji takođe pomaže da se izvučemo iz dubokih voda Riba.

10. marta konjunkcija Sunca i Neptuna donosi nam divan izraz kreativnosti i umeća i dobar dan da se uklonimo iz stvarnosti, ako možemo. Da plivamo u okeanu, plešemo, slikamo ili samo sanjamo.
 

Horoskop za Jarca za 2021 godinu

zvezdocitac | 04 Mart, 2021 21:37

 

Da li ste spremni?

Jarac u januaru
Ljubav
Pun mesec u Lavu 28. januara dešava se u VIII kući Jarca, ukazujući na faktore koji sprečavaju stvaranje istinskog odnosa poverenja sa vašom porodicom ili partnerom.
Novac
8. januara Merkur će ući u II kuću Jarca, stavljajući fokus na diverzifikaciju izvora prihoda. Međutim, vaši planovi moraće da pauziraju, zbog retrogradnosti planete komunikacije na ovoj lokaciji (II kuća), od 30. januara do 20. februara.
Zdravlje
Prisustvo Venere u Jarcu od 08.01. odnosi se i na uživanje u seksualnosti i na unutrašnji rad kada je u pitanju samopoštovanje. Imajte na umu da će se planeta ljubavi vratiti u znak Jarca 11. maja, a takođe će se kretati retrogradno u tom astrološkom znaku počev od 19.12.

Jarac u februaru
Ljubav
Ulazak Cerere u IV kuću Jarca (21.02.), promoviše vaše interesovanje za negovanje dubljih porodičnih odnosa i uživanje u kući.
Novac
Početak direktne putanje Merkura u II kući Jarca (20.02.) omogućiće vam  testiranje svojih ideja o novom sistemu upravljanja fondovima i alternativnim izvorima prihoda.
Zdravlje
Prisustvo asteroida Junone u XII kući znaka Jarca govori nam o tome da ste postavili izazov da pređete dalje od materijalnog i povežemo se sa carstvom nematerijalnog i duhovnog / božanskog.

Jarac u martu
Ljubav
Sa Erosom u Jarcu, 23. marta, sinovi i kćeri znaka Jarca biće pozvani da prihvate senzualna zadovoljstva, kroz romantične susrete i zadovoljavanje pojedinačnih hirova.
Novac
Ulazak asteroida Palada u  III kuću Jarca (07.03.) predstavlja odličan period za planiranje prezentacija, događaja, prepiske, istraživačkog rada i izložbi.
Zdravlje
Dolazak Marsa u VI kuću Jarca (03.03.) signalizira priliku da preuzmete kontrolu i preformulišete svoje rutine i način života, ciljajući na stanje sveobuhvatnog blagostanja.

Jarac u aprilu
Ljubav
Dolazak Venere u V kuću Jarca (14.04.) Signalizira sklonost ka flertu, romantičnim igrama i učešću u društvenim susretima i rekreativnim aktivnostima.
Novac
Sa Merkurom u V kući Jarca,  moći ćete istražiti mogućnost da krenete u različite kreativne, lične i profesionalne projekte.
Zdravlje
Početak retrogradnosti Plutona u Jarcu (27.04.) može značiti pojavu skrivenih patologija ili hroničnih tegoba koje nisu pravilno rešene u prošlosti.

Jarac u maju
Ljubav
Mlad Mesec u Biku, 11.05. dešava se u V kući Jarca, ukazujući na novu romansu; razmena iskustava sa voljenima (posebno decom); ili novi način povezivanja sa unutrašnjim detetom.
Novac
Početak retrogradnosti Saturna u II kući Jarca (23.05.) ukazuje na određena finansijska ograničenja ili potrebu za poravnavanjem starih zaostalih dugova.
Zdravlje
3. maja Merkur će ući u VI kuću znaka Jarca, koja favorizuje isprobavanje različitih opcija za hranu, fizičku aktivnost, organizaciju i upravljanje vremenom.
Činjenica da će planeta komunikacije biti retrogradna na ovoj lokaciji ( VI kuća), od 29. maja do 22. maja, ukazuje na to da će se odabir jedne ili druge alternative pokoravati refleksivnom procesu.

Jarac u junu
Ljubav
Od 02. do 27. juna, Venera će putovati kroz VII kuću Jarca, promovišući klimu harmonije, romantike i saučesništva u partnerskim vezama.
Novac
Dana 20. juna, Jupiter će retrogradno ući III kuću Jarca, pa je zgodno biti srednjoročno i dugoročno oprezan sa ljudima u koje verujete.
Zdravlje
Pun Mesec u Jarcu 24. maja dobra je prilika da napravite iventar svog životnog stila, ličnih ciljeva, težnji i napretka u planiranju.

Jarac u julu
Ljubav
Očigledno povlačenje Hirona u IV kući Jarca 15. jula, može uključivati ispoljavanje neprijatnih porodičnih situacija, prošlih ili sadašnjih, koje zahtevaju pažnju.
Novac
Od 11. do 27. jula Merkur će posetiti VII kuću znaka Jarca, stimulišući razmenu ideja između saradnika i pregovaranje o ugovorima i sporazumima.
Zdravlje
Sa Lilith u VI kući Jarca od 18. jula, može postojati određeni otpor nastavku lečenja ili praćenja medicinskih uputstava, čak i kada ste svesni važnosti ovoga.

Jarac u avgustu
Ljubav
Sa početkom retrogradnosti Urana u V kući Jarca (19.08.), mogu nastati generacijski sukobi između roditelja i dece; ili raspad veze koja je tek započela.
Novac
Od 11. do 30. avgusta Merkur će posetiti X kuću znaka Jarca, tranzit koji favorizuje izvršenje putovanja (doslovno ili metaforično govoreći).
Zdravlje
Dvostruki puni mesec u Vodoliji 22. avgusta dodirnuće  II kuću Jarca, tako da možete da je iskoristite da biste identifikovali zastarela verovanja i da radite na svojoj skali vrednosti.

Jarac u septembru
Ljubav
Ulazak Venere u XI kuću Jarca (10.09.) favorizuje učešće u društvenim, umetničkim ili rekreativnim događajima, u društvu prijatelja i kolega sa posla.
Novac
14. septembra, Mars će ući u X kuću znaka Jarca, što će vas naterati da zauzmete vodeće pozicije; promovišite svoj profesionalni profil. Mogući su sastanci sa mentorima, autoritetima i potencijalnim poslodavcima.
Zdravlje
Od 27. septembra do 18. oktobra, Merkur će biti retrogradan u X kući Jarca. Ovo je tranzit vam može dometi uništenje iluzije kontrole koji imate

Jarac u oktobru
Ljubav
Pun Mesec u Ovnu 20.10. dogodiće se u IV kući Jarca, što ukazuje na potrebu za porodičnim pomirenjem; okupljanje sa korenima (poreklo); i vežbanje samosaosećanja.
Novac
U oktobru 2021. godine, Saturn i Jupiter započinju svoju direktnu putanju u II kući Jarca (10. Oktobra), što ukazuje na veću odgovornost u upravljanju raspoloživim resursima, kao i osnovu za izgradnju vizije budućnost.
Zdravlje
Početak direktne faze Plutona u Jarcu (06.10.), otkriće pojedinim pripadnicima znaka važnosti fizičkog i emocionalnog zdravlja i moći transformacije tj. regeneracije kroz suočavanje sa nepovoljnim okolnostima.

Jarac u novembru
Ljubav
11. 11. asteroid Junona ući će u znak Jarca, što podrazumeva obnavljanje posvećenosti ličnom usavršavanju i brizi o sebi.
Novac
Početak direktne putanje asteroida Palada u III kući Jarca (08.11.) pogoduje planiranju promotivnih aktivnosti, kao i prezentaciju planova i projekata.
Zdravlje
Prisustvo Sunca u XII kući Jarca, 21. novembra, poziva vas da ponovo otkrijete želje srca; pojednostavite svoj vid; negujte pozitivan (unutrašnji) dijalog i verujte u višu silu.

Jarac u decembru
Ljubav
Retrogradno kretanje Venere u Jarcu od 12. decembra  izbaciće na videlo nesigurnosti zasnovane na starim nedostacima, negativnim verovanjima i niskom samopoštovanju.
Novac
Aktiviranje Severnog čvora u V kući Jarca (22.12.) govori o važnosti samoizražavanja i poverenja u nečije sposobnosti i talente kako bi došli do vrha.
Zdravlje
Ulazak Sunca u znak Jarca, 21. decembra, doneće veću fizičku snagu pripadnicima znaka. Ova astrološka pozicija je posebno korisna za one koji prolaze kroz procese oporavka, terapije i traženja svog pravog poziva.

Mars u Blizancima od 04.03. do 23. 04. 2021.

zvezdocitac | 04 Mart, 2021 09:05

Vetrovi promena ubrzavaju kako Mars ulazi u Blizance 3. marta, gde će se zadržati do 23. aprila. Prva dva meseca 2021. spora, namerna energija Marsa u Biku pumpala je naše lične kočnice, protivteža vrtoglave promene transpersonalnih planeta Saturna i Jupitera koje prodiru u Vodoliju. Sada, sa sve tri planete u trigonu u vazdušnim znakovima, oni preko potrebni naleti sveže energije konačno mogu da prođu kroz naš svakodnevni život.

U promenljivim Blizancima Mars je fleksibilan, svestran i ispunjen idejama. Pod vladavinom Merkura Blizanci pojačavaju našu komunikaciju poput brze internet veze, postavljajući nas da preuzmemo vrtoglavi priliv svežih koncepata, odbijamo svoje ideje od drugih i brzo povezujemo tačke. Mars u Blizancima nadahnjuje nas da živimo brzo i u sadašnjosti, ističući budnost i spontanost. Sa svojim brzim mentalnim tempom, njegov uticaj je idealan za mozganje, intelektualne potrage i projekte sa mnogim pokretnim delovima. U ovom periodu pravite puno beležaka. Lako započinjemo više nego što možemo da završimo ili nas može odvući pažnja na sledeću novu stvar - ali inspiraciju iz ovog tranzita vredi razmotriti još par meseci.

Mars će dobiti trostruku podršku u poslednjoj polovini marta. Prvo, 18. i 19. marta, formira se nežni sekstil na 8 stepeni sa Hironom u Ovnu, gurkajući nas da se suočimo sa svojom nesigurnošću i da se borimo sa prtljagom prošlosti. Zatim, 22. marta, Mars trigon Saturn na 10 stepeni, podstičući nas da stabilizujemo svoje ciljeve i razmišljamo praktično o svojoj budućnosti. Konačno, 27. marta, Mars u Blizancima spaja se sa Severnim čvorom na 13 stepeni, pružajući nam uvid u našu sopstvenu veliku sliku - i nagon koji će nam pomoći da krenemo napred osvajanjem svih ideja koje nam stoje na putu.

Najteži trenuci ovog tranzita nastaju zbog sukoba sa vodenom energijom. Kako Merkur ulazi u Ribe 15. marta, a posebno dok je Mars u kvadratu sa Merkurom na 11 stepenu, pametni i brbljivi Blizanci mogu postati previše nemirni ili nestrpljivi za osetljive Ribe. Ova dva promenljiva znaka mogu da dovedu do sukoba u saradnji. Ali, ako brbljavi Blizanci pronađu način da udruže snage sa saosećajnim Ribama mogu nam pomoći da izgovorimo svoja osećanja, a da ne postanemo preteški u isto vreme za svoju okolinu. Kasnije, 9.-10. Aprila, dok je Mars u kvadratu sa Neptunom mogli bismo se osećati obeshrabreno ili potišteno dok se okrećemo prema unutra da bismo zavirili u svoja bolna mesta, i mogli bi lako projektovati naš samoprezir prema toksičnim tračevima. Zaštitite svoju energiju i ostanite koncentrisani. Iskoristite ovo vreme da ispitate svoju stranu senke dnevnikom snova, meditacijom ili se potpuno izgubite pomažući drugima ili kanališući svoju kreativnost.

Mars u Blizancima će bith u trigonu na 26 stepenu sa  Jupiterom u Vodoliji od 17. do 18. aprila. Jupiter, davalac poklona i sreće, sarađivaće sa Marsom kako bi otvorio mogućnosti i pojačao naš optimizam. Obavezno duboko udahnite - sinergija Mars-Jupiter ima način da nas podstakne na velike rizike, u dobru i u zlu, i tada je najbolje da ne želimo da preterujemo. Ali, s rastom našeg samopouzdanja i istinitim instinktima ovo može biti jedan je od najboljih perioda ove godine za hrabre poteze ili pokretanje novih poduhvata.
 
Za više tekrtova o tranzitima zapratite:  
 https://www.facebook.com/zvezdotumac/
 

Horoskop za Strelca za 2021. godinu

zvezdocitac | 03 Mart, 2021 13:24Da li ste spremni?

Strelac u januaru
Ljubav
Ulazak asteroida Eros u Strelca (30.01.) prilika je za istraživanje senzualnosti i seksualnosti kao deo procesa samootkrivanja.
Novac
Mladi mesec u Jarcu 13. januara desiće se u II kući znaka Strelca, ukazujući na nova ulaganja i restrukturiranje sistema upravljanja finansijskim resursima.
Zdravlje
6. januara Mars će ući u VI kuću Strelca, promovišući veću fizičku vitalnost. Međutim, preporučljivo je ne zloupotrebljavati duh takmičenja u kućnom i/ili profesionalnom okruženju.


Strelac u februaru
Ljubav
Dolazak Venere u IV kuću Strelca (25.02.) sugeriše želju da se vreme deli sa porodicom i dom pretvori u siguran prostor, kako za vas lično tako i za vaše najmilije.
Novac
Pun Mesec u Devici 27. februara desiće se u X kući Strelca, signalizirajući pogodan trenutak za pregled vaše profesionalne karijere i kratkoročnih i srednjoročnih radnih ciljeva.
Zdravlje
Početak direktne putanje Merkura u III kući Strelca (20.02.) favorizovaće oporavak onim pripadnicima ovog znaka koji su bili pogođeni alergijama i tegobama respiratornog sistema.


Strelac u martu
Ljubav
Ulazak Marsa u VII kuću Strelca (03/03) ukazuje da ćete braniti interese svog partnera, suočeni sa različitim preprekama ili nedaćama koje mogu nastati.
Novac
Ulazak Sunca u V kuću Strelca (20.03.) aludira na početak kreativnog projekta, koji će vam privući pažnju i pomoći vam da izrazite svoje talente u različitim oblastima.
Zdravlje
Prisustvo asteroida Palada u  IV  kući Strelca od 07.03. možete koristiti za regulisanje vaše rutine.


Strelac u aprilu
Ljubav
Od 3. do 19. aprila, Merkur će prolaziti kroz V kuću Strelca, što otvara vrata različitim romantičnim mogućnostima i avanturama za samce.
Novac
Merkur će se 19. aprila preseliti u VI kuću Strelca, sa ciljem analize organizacije i sistema rada, kao i zanimljivih ponuda za posao i profesionalnog usavršavanja.
Zdravlje
Sunce u VI strelčevoj kući od 19.04. predstavlja povoljan oporavak za one koji prolaze kroz periode rekonvalescencije. Ovaj astrološki položaj takođe pruža veću snagu i fizičku vitalnost.


Strelac u maju
Ljubav
03.05. Merkur će ući u VII kuću Strelca, što podstiče razmenu ideja sa vašim partnerom i vizualizaciju zajedničkih budućih projekata.
Međutim, imajte na umu da će se Merkur retrogradno krenuti na istom mestu (VII kuća) od 29. maja do 22. maja; pa će biti potrebno detaljno analizirati planove i ne donositi ishitrene odluke.
Novac
Ulazak Cerere u VI kuću Strelca (08.05.) govori o potpunoj posvećenosti usmerenoj ka ispunjavanju radnih zadataka, i negovanju zdrave interakcije sa kolegama.
Zdravlje
Mlad Mesec u Biku 11.05. desiće se u VI kući Strelca, što ukazuje na to da ćete imati mogućnost da ponovo izmislite svoje rutine i način života (hrana, vežbe, prakse samopomoći, rasporedi).


Strelac u junu
Ljubav
Od 02. do 27. juna, Venera će posetiti  VIII kuću Strelca, tranzit koji podstiče strast i želju za intenzivnim seksualnim iskustvima.
Novac
Početak direktnog kretanja Merkura u VII kući Strelca (22.06.) otvara mogućnost za pregovaranje o odredbama i uslovima ugovora i dogovora sa saradnicima.
Zdravlje
Pun mesec u Jarcu 24. aprila dešavaće se u  II kući Strelca, otkrivajući one faktore koje morate prevazići da biste izgradili zdravo samopoštovanje i skalu vrednosti, prilagođenu vašoj sadašnjosti.


Strelac u julu
Ljubav

Prisustvo asteroida Veste u XI kući Strelca od 19. jula, aludira na traženje podrške i saveta među članovima užeg kruga prijatelja i kolega.
Novac
Retrogradni Jupiter ući će u  III kuću Strelca 28. jula, što će, iako favorizuje analizu makro projekata, postaviti određene prepreke za njihovo predstavljanje.
Zdravlje
Početak Hironovog retrogradnog kretanja u V kući Strelca (15.07.) poziva vas da preispitate stara verovanja koja ograničavaju samoizražavanje i poverenje u vaše sposobnosti.


Strelac u avgustu
Ljubav

Za same Strelce, dolazak Venere u 11. kuću znaka ukazuje na početak romantične veze sa nekim ko pripada vašem društvenom krugu; ili uživanje u kolektivnim aktivnostima umetničke prirode.
Novac
Od 11. do 30. avgusta, Merkur će prolaziti kroz X kuću Strelca, ukazujući na interesovanje za različita područja rada, posebno ona koja sadrže intelektualni izazov.
Zdravlje
Početak Junoninog direktnog kretanja u Strelcu (02.08.) podstiče pitanja o posvećenosti vašoj viziji života i predloženim ličnim ciljevima.


Strelac u septembru
Ljubav
Pun mesec u Ribama 20. septembra desiće se u IV kući Strelca, najavljujući završetak popravki kod kuće (ili selidbe); i ponovno povezivanje sa likovima koji predstavljaju majčinsku figuru.
Novac
Prisustvo Marsa u XI kući Strelca počev od 14. septembra, podstaći će vas da podelite svoje ideje i preuzmete vođstvo grupa i radnih timova.
Zdravlje
Venera u XII kući Strelca (10.09.) Predstavlja zanimljivog saveznika kada je reč o radu na unutrašnjem isceljenju, kroz ljubav, opraštanje i saosećanje prema sebi.


Strelac u oktobru
Ljubav
07.10. Venera će ući u Strelca, ukazujući na druženje u romantičnim vezama i ljubav kao vrhunsku avanturu. Učešće u društvenim događajima sa partnerom je dobro aspektirano.
Novac
Početak direktnog kretanja Plutona u II kući Strelca (06.10.) sugeriše da ćete zauzeti svesniji i zreliji stav u pogledu upravljanja raspoloživim resursima.
Zdravlje
Ulazak Sunca u Kuću XII Strelca govori i o potrazi za duhovnim i o mogućnosti da se suočite sa najdubljim strahovima u sesijama potpomognute terapije.


Strelac u novembru
Ljubav
Dolazak Venere u II kuću Strelca (05.11.) Aludira na unutrašnji rad, usmeren na gajenje ljubavi prema sebi. Važno je imati na umu da će se Venera 12. decembra retrogradno postaviti u ovaj položaj  (II kuća), iznoseći na videlo lažna uverenja, odbrambene mehanizme i samosabotažu.
Novac
Delimično pomračenje Punog Meseca u Biku 19. novembra dogodiće se u VI kući Strelca, pa se to može protumačiti kao zaključenje radnog odnosa ili stvaranje novog sistema rada
Zdravlje
Dana 21.11. Sunce će ući u Strelca, pozivajući vas da se približite svojoj istinskoj svrsi i razlogu postojanja. Na fizičkom planu, ovaj astrološki položaj signalizira moćan potencijal za oporavak.


Strelac u decembru
Ljubav
29. decembra Jupiter će ući u IV kuću Strelca, simbolizujući proces ličnog širenja, koji će započeti prepoznavanjem vrednosti koju doprinose porodična grupa, zemlja porekla i koncept kuće.
Novac
Aktiviranje Severnog čvora u  VI kući Strelca (22.12.) ukazuje da će vaše interesovanje biti usmereno na napredak u radu, stanje blagostanja i ravnotežu između misije i profesije.
Zdravlje
Sa Severnim čvorom u VI kući Strelca, Južni čvor se kreće prema XII kući znaka, signalizirajući trenutak transformacije i (simboličke) smrti prošlosti.
1 2 3  Sledeći»
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb