Zvezdočitač

Mars u Blizancima od 04.03. do 23. 04. 2021.

zvezdocitac | 04 Mart, 2021 09:05

Vetrovi promena ubrzavaju kako Mars ulazi u Blizance 3. marta, gde će se zadržati do 23. aprila. Prva dva meseca 2021. spora, namerna energija Marsa u Biku pumpala je naše lične kočnice, protivteža vrtoglave promene transpersonalnih planeta Saturna i Jupitera koje prodiru u Vodoliju. Sada, sa sve tri planete u trigonu u vazdušnim znakovima, oni preko potrebni naleti sveže energije konačno mogu da prođu kroz naš svakodnevni život.

U promenljivim Blizancima Mars je fleksibilan, svestran i ispunjen idejama. Pod vladavinom Merkura Blizanci pojačavaju našu komunikaciju poput brze internet veze, postavljajući nas da preuzmemo vrtoglavi priliv svežih koncepata, odbijamo svoje ideje od drugih i brzo povezujemo tačke. Mars u Blizancima nadahnjuje nas da živimo brzo i u sadašnjosti, ističući budnost i spontanost. Sa svojim brzim mentalnim tempom, njegov uticaj je idealan za mozganje, intelektualne potrage i projekte sa mnogim pokretnim delovima. U ovom periodu pravite puno beležaka. Lako započinjemo više nego što možemo da završimo ili nas može odvući pažnja na sledeću novu stvar - ali inspiraciju iz ovog tranzita vredi razmotriti još par meseci.

Mars će dobiti trostruku podršku u poslednjoj polovini marta. Prvo, 18. i 19. marta, formira se nežni sekstil na 8 stepeni sa Hironom u Ovnu, gurkajući nas da se suočimo sa svojom nesigurnošću i da se borimo sa prtljagom prošlosti. Zatim, 22. marta, Mars trigon Saturn na 10 stepeni, podstičući nas da stabilizujemo svoje ciljeve i razmišljamo praktično o svojoj budućnosti. Konačno, 27. marta, Mars u Blizancima spaja se sa Severnim čvorom na 13 stepeni, pružajući nam uvid u našu sopstvenu veliku sliku - i nagon koji će nam pomoći da krenemo napred osvajanjem svih ideja koje nam stoje na putu.

Najteži trenuci ovog tranzita nastaju zbog sukoba sa vodenom energijom. Kako Merkur ulazi u Ribe 15. marta, a posebno dok je Mars u kvadratu sa Merkurom na 11 stepenu, pametni i brbljivi Blizanci mogu postati previše nemirni ili nestrpljivi za osetljive Ribe. Ova dva promenljiva znaka mogu da dovedu do sukoba u saradnji. Ali, ako brbljavi Blizanci pronađu način da udruže snage sa saosećajnim Ribama mogu nam pomoći da izgovorimo svoja osećanja, a da ne postanemo preteški u isto vreme za svoju okolinu. Kasnije, 9.-10. Aprila, dok je Mars u kvadratu sa Neptunom mogli bismo se osećati obeshrabreno ili potišteno dok se okrećemo prema unutra da bismo zavirili u svoja bolna mesta, i mogli bi lako projektovati naš samoprezir prema toksičnim tračevima. Zaštitite svoju energiju i ostanite koncentrisani. Iskoristite ovo vreme da ispitate svoju stranu senke dnevnikom snova, meditacijom ili se potpuno izgubite pomažući drugima ili kanališući svoju kreativnost.

Mars u Blizancima će bith u trigonu na 26 stepenu sa  Jupiterom u Vodoliji od 17. do 18. aprila. Jupiter, davalac poklona i sreće, sarađivaće sa Marsom kako bi otvorio mogućnosti i pojačao naš optimizam. Obavezno duboko udahnite - sinergija Mars-Jupiter ima način da nas podstakne na velike rizike, u dobru i u zlu, i tada je najbolje da ne želimo da preterujemo. Ali, s rastom našeg samopouzdanja i istinitim instinktima ovo može biti jedan je od najboljih perioda ove godine za hrabre poteze ili pokretanje novih poduhvata.
 
Za više tekrtova o tranzitima zapratite:  
 https://www.facebook.com/zvezdotumac/
 

Komentari

Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb