Zvezdočitač

Juzni i severni mesecev cvor

zvezdocitac | 12 Mart, 2021 02:19

5. maja 2020 Mesečevi čvorovi su prešli u nove znakove. Kako se čvorovi pomeraju, tako se i energija našeg života menja.

Severni čvor se preselio iz svog matičnog znaka Raka u Blizance, a Južni čvor će se konačno prebaciti iz težine Jarca u Strelca. Severni čvor stiže u Blizance prvi put posle 18 godina i ostaće tamo do januara 2022.

Da bismo u potpunosti razumeli važnost ovog tranzita, prvo moramo ispitati šta Mesečevi čvorovi simbolizuju u astrologiji. Južni čvor ili silazni čvor predstavlja našu prošlost i našu karmu. Severni čvor ili uzlazni čvor predstavlja našu budućnost i sposobnost da stvorimo svoju sudbinu u meri u kojoj smo u stanju da prevaziđemo lekcije iz prošlosti.

Magija ispoljavanja u radu sa energijom lunarnih čvorova pronalazi se shvatajući koncept da smo u potpunosti u mogućnosti da se pomerimo u svetlost budućnosti prihvatajući senku svoje prošlosti. Ta prilika će nam biti data tokom sledećih 18 meseci pod energetskim uticajem ose Blizanaca / Strelca, koja je osa intelekta i znanja.

Blizanci su promenljivi vazdušni znak, kojim vlada Merkur. Merkur predstavlja naš niži um, ili kako učimo, ovde i sada. To su naše misli i način na koji komuniciramo. Blizanci su energija povezana sa ljudima koje odaberemo za interakciju u našem svakodnevnom okruženju. Vlada trećom kućom lokalnih putovanja i kratkim putovanjima blizu kuće. Blizanci su naš sistem osnovnog obrazovanja i izgrađivanje veština na osnovu individualnih iskustava sa našim prijateljima, porodicom, saradnicima i zajednicom.

Strelac je promenljivi znak Vatre, kojim vlada Jupiter. Jupiter predstavlja obilje, sreću i širenje. Strelac traži znanje ispitivanjem viših istina. Vlada 9. kućom svetskih putovanja i proučavanjem različitih kultura. Strelac proučava različite duhovne modalitete kako bi proširio filozofske ideale i verovanja zasnovana na poznatim istinama. Blizanci su učenik, a Strelac učitelj. Strelac želi da proučimo u šta drugi ljudi veruju i kako su stvorili strukture u svom životu. Blizanci žele da u sebi radoznalo tražimo sopstvene lične istine i stvorimo život koji je u skladu sa ličnim gledištima koja otkrivamo.

Sledećih 18 meseci, da bismo se usredsredili na svoju budućnost, moramo da otelotvorimo osobine Blizanaca da bismo se uskladili sa Severnim čvorom. Na suprotnoj strani grafikona, Južni čvor u Strelcu predstavlja nas ispuštanjem duhovnih verovanja koja smo prihvatili kao istinu, a koja možda više nisu u istinskoj usklađenosti sa našom budućom vizijom. Da bi se napredovao u našem ličnom evolucionom procesu rasta na način koji takođe doprinosi kolektivnom procesu, neophodno je usvojiti dečju radoznalost, otvoren um i omogućiti prošlosti da se raspadne kako bi se izgradila novu budućnost.

Energija Blizanaca podstiče nas da primenimo praktični pristup našem duhovnom učenju. Umesto da samo čitamo o tibetanskim zdelama za pevanje ili budističkoj meditaciji, mi ih zapravo uključujemo u ličnu svakodnevnu praksu u našem domu. Da bismo razumeli svet u celini, prvo moramo u potpunosti razumeti lepotu oko nas. I da je nadjemo kod obližnjeg potoka, polja cveća u parku ili zalaska sunca u našem dvorištu.

Komentari

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb