Zvezdočitač

Mart

zvezdocitac | 05 Mart, 2021 18:29

Mart, mesečni horoskop
Od 1. marta 16:00 do 31. marta.
Vetrovi promena ubrzavaju svoj ritam u martu kada Mars ulazi u Blizance 3. marta, gde će ostati do 23. aprila. Prva dva meseca 2021. spora, namerna energija Marsa u Biku pritiskala je naše lične kočnice. Ova spora energija bila je protivteža mogućim vrtoglavim promenama koje su najavile transpersonalne planete Saturn i Jupiter kada su ušli u znak Vodolije. Sada, sa sve tri planete u trigonu u vazdušnim znakovima, oni preko potrebni naleti sveže energije konačno mogu da prođu kroz naš svakodnevni život.

Mlad Mesec, koji se dešava 13. marta, takođe donosi osećaj novih početaka i na neki način naglašava kraj jednog ciklusa. To je Mladi mesec uz pomoć kojeg bi trebali da pristupimo opraštanju i oslobađanju nezadovoljstva, kao i pokušaju da se dublje povežemo sa svima u našem duhovnom i božanskom svetu. Ovaj Mladi Mesec traži od nas da samo malo pobegnemo, zaronimo u okean, zaplešemo uz svoju omiljenu muziku, napišemo pesmu, isplačemo nekoliko suza i osetimo da smo i mi Ljubav.

Energija sanjivih Riba nastavlja se nakon mladog Meseca, celoj družini (Sunce, Mesec, Venera, Neptun) pridružuje se Merkur koji će ući u Ribe 15. marta, pa  možemo postati osetljiviji, pravedniji, simpatičniji, bolje raspoloženiji, poetični, intuitivniji sa maštovitijim umom, istovremeno sramežljivi i rezervisani. Samopouzdanje se smanjuje u intelektualnim pitanjima, više volimo da procenjujemo situacije na intuitivnom i maštovitom nivou, osećajući  kroz ličnu situaciju umesto da rasuđujemo i procenjujemo događaje.

Naša energija će biti uvećana kada Sunce predje u znak Ovna 20. marta. Bićemo motivisani željom za osvajanjem. Ovo označava i  početak astrološke Nove godine. Vatrena energija Ovna sada promoviše sve impulse za rast u duhu optimizma. Mi smo impulsivniji i imamo potrebu da iniciramo. Ovan je znak koji se brzo kreće. Sa Ovnom nema srama. Posedujemo obilnu kreativnu energiju i entuzijazam za život. Bivamo veoma hrabri, pozitivni i konkrentni.

Venera prelazi u vatreni znak Ovna 21. marta. Cenićemo svoju slobodu i nezavisnost, mada to drugi mogu protumačiti kao sebičnost. Da bismo svoju ličnost razvili do svog punog potencijala, glavni zadatak je sticanje potpune kontrole nad fizičkom i emocionalnom prirodom kako bismo izbegli posledice odlaska u krajnosti neprijatnog ponašanja.

Pun mesec u Vagi 28. marta dovešće veze u fokus. Venera se spaja sa Suncem u Ovnu, a takođe je smeštena između Hirona i Cerere, što ukazuje na priliku za lečenje u vezi negovanja fizičkih resursa ili odnosa. Naglasak na Hironu sugeriše da postoji prostor za isceljenje ako probleme shvatimo iz drugog ugla, jer polarizovani položaji mogu značiti da stvari vidimo kroz samo jedan set filtera. Mesec u vazdušnom znaku Vage sugeriše da se lakoća i logika mogu primeniti da pomognu situaciji. Budući da nas Mesec povezuje sa našim istinskim potrebama, u ovom trenutku možda postoji sve veća potreba za deljenjem i povezivanjem, istovremeno želeći mir.

 

 

Sunce u znaku Ribe

zvezdocitac | 05 Mart, 2021 11:18

Sezona vazdušne Vodolije je završena i sada se ustupa mesto nežnoj, emocionalnoj i intuitivnoj sezoni Riba! Ova dva znaka prelijevaju se jedno u drugo, jer se oba usredsređuju na humanitarizam i zajednicu, na različite načine.

Znak ispred sebe uvek ima lekcije za podučavanje znaka iza njega što se tiče astrološke evolucije, a znak Ribe je nešto posebno kada je u pitanju podučavanje. Pošto je upio sve pouke svih znakova zodijaka, ovaj znak je onaj koji empatiše i razume sve stvari i sve ljude.

Postoji osetljivost i bezgranična energija za Ribe, energija bez granica koja je uključiva poput Vodolije, a opet više teče, a dodir je emocionalno empatičniji, jer se radi o vodenom znaku. Šta smo naučili iz sezone Vodolije što možemo primeniti sada, u sezoni Riba? Kako možemo da venčamo darove idealizma Vodolije sa duhovnim, saosećajnim darovima Riba?

Od 18. februara, kada počinje sezona Riba u ovom znaku će se dogoditi par vrlo važnih aspekata. Mladi mesec, 13. marta, na primer. Tu je i stelijum od četiri planete u ovom mističnom znaku. Sunce i Mesec, naravno, zajedno sa  Venerom, planetom ljubavi koja je egzaltirana u ovom znaku i umetničkim Neptunom koji je viša oktava Venerina i koji je vladar Riba.

Ovo je mesec oproštaja. Mesec puštanja, poverenja u božanski poredak. Odstupanja od kontrole, žrtvovanja, predaje. Riba ima veliku lepotu i ovo je mesec u kojem svi možemo pobeći u carstva ljubavi, umetnosti, muzike, duhovnosti i prirode.

Naravno, Ribe nisu savršene - nijedan znak nije. Uvek postoji tamna strana, senka, koja može biti nezdrava, toksična. Bekstva u veze, supstance, loše navike. Ove godine u sezoni Riba lako ćemo poželeti da otupimo, izbegnemo, pobegnemo ili da se odvratimo od sebe spasavanjem drugih. Ribe takođe imaju nulte granice, što može biti ljupko kada se radi sa empatijom i intuicijom, ali i toksično kada ne koristimo diskreciju.

Dakle, tokom ove sezone Riba postarajte se da se zaštitite i da nikada ne igrate na kartu žrtve / spasioca / tiranina! Ovo služi samo da bismo nahranili pogrešnog vuka a ne pravog. Sa Ribama je magično, mistično i može biti božanski povezano sa voljom svemira. Te stvari bi trebalo da nam budu favoriti i da im damo prioritet.

Važni dani koje treba napomenuti biće 20. februar kada Merkur krene direktno. Ovo će nam pomoći da se razjasni inače potencijalno zbunjujuća sezona i da nam spusti glavu iz oblaka!  27. februara u Devici je pun Mesec, koji takođe pomaže da se izvučemo iz dubokih voda Riba.

10. marta konjunkcija Sunca i Neptuna donosi nam divan izraz kreativnosti i umeća i dobar dan da se uklonimo iz stvarnosti, ako možemo. Da plivamo u okeanu, plešemo, slikamo ili samo sanjamo.
 
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb