Zvezdočitač

Mart

zvezdocitac | 05 Mart, 2021 18:29

Mart, mesečni horoskop
Od 1. marta 16:00 do 31. marta.
Vetrovi promena ubrzavaju svoj ritam u martu kada Mars ulazi u Blizance 3. marta, gde će ostati do 23. aprila. Prva dva meseca 2021. spora, namerna energija Marsa u Biku pritiskala je naše lične kočnice. Ova spora energija bila je protivteža mogućim vrtoglavim promenama koje su najavile transpersonalne planete Saturn i Jupiter kada su ušli u znak Vodolije. Sada, sa sve tri planete u trigonu u vazdušnim znakovima, oni preko potrebni naleti sveže energije konačno mogu da prođu kroz naš svakodnevni život.

Mlad Mesec, koji se dešava 13. marta, takođe donosi osećaj novih početaka i na neki način naglašava kraj jednog ciklusa. To je Mladi mesec uz pomoć kojeg bi trebali da pristupimo opraštanju i oslobađanju nezadovoljstva, kao i pokušaju da se dublje povežemo sa svima u našem duhovnom i božanskom svetu. Ovaj Mladi Mesec traži od nas da samo malo pobegnemo, zaronimo u okean, zaplešemo uz svoju omiljenu muziku, napišemo pesmu, isplačemo nekoliko suza i osetimo da smo i mi Ljubav.

Energija sanjivih Riba nastavlja se nakon mladog Meseca, celoj družini (Sunce, Mesec, Venera, Neptun) pridružuje se Merkur koji će ući u Ribe 15. marta, pa  možemo postati osetljiviji, pravedniji, simpatičniji, bolje raspoloženiji, poetični, intuitivniji sa maštovitijim umom, istovremeno sramežljivi i rezervisani. Samopouzdanje se smanjuje u intelektualnim pitanjima, više volimo da procenjujemo situacije na intuitivnom i maštovitom nivou, osećajući  kroz ličnu situaciju umesto da rasuđujemo i procenjujemo događaje.

Naša energija će biti uvećana kada Sunce predje u znak Ovna 20. marta. Bićemo motivisani željom za osvajanjem. Ovo označava i  početak astrološke Nove godine. Vatrena energija Ovna sada promoviše sve impulse za rast u duhu optimizma. Mi smo impulsivniji i imamo potrebu da iniciramo. Ovan je znak koji se brzo kreće. Sa Ovnom nema srama. Posedujemo obilnu kreativnu energiju i entuzijazam za život. Bivamo veoma hrabri, pozitivni i konkrentni.

Venera prelazi u vatreni znak Ovna 21. marta. Cenićemo svoju slobodu i nezavisnost, mada to drugi mogu protumačiti kao sebičnost. Da bismo svoju ličnost razvili do svog punog potencijala, glavni zadatak je sticanje potpune kontrole nad fizičkom i emocionalnom prirodom kako bismo izbegli posledice odlaska u krajnosti neprijatnog ponašanja.

Pun mesec u Vagi 28. marta dovešće veze u fokus. Venera se spaja sa Suncem u Ovnu, a takođe je smeštena između Hirona i Cerere, što ukazuje na priliku za lečenje u vezi negovanja fizičkih resursa ili odnosa. Naglasak na Hironu sugeriše da postoji prostor za isceljenje ako probleme shvatimo iz drugog ugla, jer polarizovani položaji mogu značiti da stvari vidimo kroz samo jedan set filtera. Mesec u vazdušnom znaku Vage sugeriše da se lakoća i logika mogu primeniti da pomognu situaciji. Budući da nas Mesec povezuje sa našim istinskim potrebama, u ovom trenutku možda postoji sve veća potreba za deljenjem i povezivanjem, istovremeno želeći mir.

 

 

Komentari

Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb