Zvezdočitač

Merkur u Ribama

zvezdocitac | 18 Mart, 2021 14:07

Merkur se 15. marta 2021. godine premestio u mistični, magični i maštoviti znak Riba. Posle prilično dugog putovanja u elektrifikujućem, jedinstvenoj i opojnoj Vodoliji, Merkur prelazi u ovaj empatični znak, spremajući nas da zaronimo duboko u podsvest i odvojimo malo vremena od sveta i društva.

Planeta glasnik je poznat po tome što je kameleon i po tome što zaista preuzima osobine znaka u kome se nalazi. U Ribama, Merkur često ima lošu reputaciju, jer je ovo znak njegovog „pada“.
Međutim, Merkur u Ribama može da nam pozajmi neke vrlo posebne darove, i neki od najistaknutijih umova na svetu imaju ovaj položaj Merkura u natalnoj karti. Merkur u Ribama je najbolji kada mu je dana sposobnost da se kloni čiste logike i kada mu je dozvoljeno plivanje u vodama intuicije i mašte. Kada je ovoj planeti dozvoljeno da meditira i prima poruke i poklone iz univerzuma, umesto da pokušava da forsira racionalnu misao, to je onda dobitna kombinacija.

Da, Merkur u Ribama može biti zbunjujući, a misli mogu postati zbrkane, nejasne ili čak mutne. Merkur u Ribama ima tendenciju upijanja u svetske podsvesne ideje i ima snažan nedostatak rasuđivanja kada je reč o odluci koja misao pripada nama, a koja nekome drugom. Dakle, ovo je vreme u kojem je veoma važno imati jake mentalne granice! Ovo će nam pomoći da budemo ravnomerni i da uberemo plodove ovog vremena.

Merkur u Ribama je takođe pogodan za bilo koju vrstu dela koja uključuje poeziju, pevanje, muziku i pripovedanje. Ovo mesto ima tendenciju da svet oslikava u najsjajnijim - ili najtamnijim - bojama, pa je okretanje uma ka svetlosti izuzetno važno, da se ne bismo izgubili u užasima podsvesti. Mnogo toga možemo naučiti kroz priču i mit, koje Merkur u Ribama voli!

Prolaskom kroz znak Riba, Merkur gradi sekstil sa Uranom, pozivajući briljantne ideje i originalne kreativne koncepte - bliceve ​​intuicije, takođe. Zatim prelazi na kvadrat sa Marsom, što ukazuje na period u kojem ćemo morati biti vrlo, vrlo pažljivi u onome što govorimo, kako to kažemo i kada kažemo. Greške će biti napravljene i može doći do sukoba. Mnogo smo skloniji reagovanju kada se sukobe Merkur i Mars i kajemo se zbog reči koje izgovorimo na brzinu!

Merkur se zatim pridružuje maglovitom Neptunu, koji našu psihičku energiju može pretvoriti u sjajno je vreme, da duboko meditiramo, šetamo pored okeana, mora, jezera ili neke reke, slušamo muziku ceo dan i budemo spremni da primimo uvide iz univerzuma. Moramo da izbegnemo obmanu, jer privlačnost Neptunovih iluzija može biti prilično snažna.

Konačno, Merkur će biti u aspektu sa  moćnim Plutonom neposredno pre nego što udje u vatreni i odlučni znak Ovan. Ovo je period u kojem možemo duboko zaroniti u svoju psihu, iskopavajući grupice psihološke mudrosti i umanjujući tajne koje ćemo deliti sa drugim ljudima a  kojima verujemo. Kada Merkur predje u znak Ovna, imaćemo već neke transformativne uvide koje možemo sprovesti u delo! Za više tekstova o kretanju planeta zapratite stranicu 
 https://www.facebook.com/zvezdotumac/

Komentari

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb