Zvezdočitač

Venera u Ovnu

zvezdocitac | 21 Mart, 2021 11:53

Venera u Ovnu
21. marta 14:22 - 14. aprila

Venera u Ovnu ukazuje na impulsivnu, strastvenu, ekstrovertnu i smelu romantičnu prirodu. Potrebna je stalna raznolikost i u romantičnom i u društvenom životu. Lako sklapate prijateljstva i volite ljubav i divljenje. Entuzijastičan, živahan prijatelj i energičan kolega. Veoma lako utičemo na privlačnost suprotnog pola sa Ovnovom energijom. Ne zanima nas da se izvinjavamo ili zadržavamo u prošlosti.

Mesec mart pruža novi nalet događaja koji uvode u harmoničan zamah unapred. Sezona Ovna započinje 20. marta, kada Sunce ulazi u prvi znak zodijaka, na dan prolećne ravnodnevice. Ovo označava početak sezone Ovna i početak nove astrološke godine. Ova nova sezona je sva o kretanju u budućnost s obnovljenom ljubavlju prema životu i prema sebi.

Merkur je zvanično napustio senku retrogradnog kretanja 12. marta i sada nema planeta u retrogradnom stanju. Sve planete su u ovom mesecu u zamahu. Mlad Mesec u Ribama dogodio se 13. marta, omogućavajući konačno dešavanje svega onoga što nas je možda sputavalo od novog početka. Proleće je pred nama. Vreme cvetanja, kada se seme koje smo posadili u mraku zime počinje prikazivati u opipljivom obliku dok se susreće sa svetlošću Sunca.

Ključni aspekt koji se javlja u ovom periodu je taj da će se Venera poravnati sa Suncem kada udje u znak Ovna 21. marta u kojem će ostati do 14. aprila. Ova konjunkcija usmerena između boginje ljubavi i naše energije i životne snage biće egzaktna 25. marta na 5 ° u znaku kardinalne vatre. Ovnom vlada Mars, muški princip, koji je slučajno kosmički ljubavnik Venere. Budući da Ovan vlada kućom identiteta i predstavlja znak sebe, ovo simbolizuje potragu za ravnotežom jin / jang energija prisutnih u svima nama. Ovo je lično, unutrašnji posao koji podržava naše Sunce.

Svakih 9 1/2 meseca, Venera se od jutarnje pretvara u večernju zvezdu. Od vidljivosti na nebu u zoru, do sjaja na noćnom nebu u sumrak. Ovaj period povezivanja sa Suncem označava prelaznu tačku u njenom sinodičkom osmogodišnjem ciklusu, koji uključuje pet retrogradnih kretanja. Dok je Venera u Ovnu pokrenuće tranziciju, prekretnicu u otkrivanju onoga ko smo mi kao pojedinac. Ovo može biti i vreme samoljublja kada postajemo strastveno nagonjeni da ispunjavamo želje svog srca. Položaj Venere kao večernje zvezde u Ovnu može da donese blagoslov u obliku glavnih događaja koji menjaju život.

Kada Venera 11. aprila dostigne 26 ° Ovna, ona će biti u kvadratu sa Plutonom na osi 26 ° Jarca/Ovan. Ovaj napeto transformacijski aspekt se dešava istog dana kada i  Mlad Mesec u Ovnu. Bliske veze će biti na  testu pod ovim uticajem dok Pluton čisti emocionalne dubine naših veza, kao i bilo kojim dugotrajnim obrascima prošlosti u poslu, ljubavi i na polju novca. Nema boljeg perioda za oslobađanje snage negativnih vibracija nego u periodu Mladog Meseca. Ovo je i vrhunski čin brige o sebi. Sve što je živo zakopano nikada zaista ne umire, a rezultat pomirenja delova senki pronađenih kroz Pluton može pružiti uvid u dublji nivo ličnog rasta duše. Akcenat je na nama samima dok oličavamo vatru prvog znaka. Vatreno vruć način za započinjanje nove astrološke godine, u sparnoj mekoći koju samo venerijska energija u Ovnu može pružiti.

Komentari

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb