Zvezdočitač

Horoskop za mesec oktobar

zvezdocitac | 05 Oktobar, 2020 19:57 
Oktobar će biti mesec prepun akcije zbog činjenice da će imati dva puna meseca! Pun mesec u Ovnu biće prvog dana oktobra praćen punim mesecom u Biku koji se javlja 31.10.

1. oktobar, prvi od dva puna Meseca u mesecu, javlja se na 9° Ovna, suprotstavljajući se Suncu na 9° Vage. Nalazimo se na račvanju puta, sa dve vremenske staze koje možemo da izaberemo. Ako se svesno odlučimo da oslobodimo prošlost da bismo stvorili novu budućnost, neophodno je razjasniti gde i kako delujemo u svojoj ličnoj moći.

Venera ulazi u Devicu 2. oktobra, što hladi vrućinu vatrene i strasne Venere u Lavu. Može biti skromnija, dostojanstvenija i stidljivija ali može ugušiti lakoću i spontanost.

Pluton kreće direktno 4. oktobra nakon 6 meseci retrogradnog kretanja i oslobađa deo pritiska retrogradnih planeta, i dalje ostavljajući Mars, Neptun i Uran u retrogradnom kretanju. Sa Plutonom koji  je planeta želja, moći i transformacije, naši unutrašnji strahovi i strasti, kao i bes, isplivaće na površinu, potencijalno dovodeći do toga da više ljudi deluje na  agresivniji način bilo na zaostala pitanja ili pitanja koja nisu rešena tokom retrogradnog kretanja.


13. oktobra Merkur kreće retrogradno i ovo će biti veoma zanimljiv tranzit posebno za Sjedinjene Američke Države jer je u tom periodu u jeku izborna sezona, a Merkur će biti direktan od 3. novembra, na dan izbora. Može doći do kašnjenja u izboru, zabune ili tehničkih problema.
Merkur u Škorpiji je sjajno mesto za otkrivanje istina i proveravanje bilo kakvih laži ili površnog ponašanja. Osetićemo potrebu da otkrijemo ono skriveno, tajno ili mračno. Međutim, u retrogradnom kretanju može biti lakše spustiti se malo kroz 'zečju rupu' i početi verovati u stvari koje možda nisu u potpunosti tačne.

Mlad Mesec u Vagi 16. oktobra ponovo će usmeriti pažnju na naše veze. Potrebno je prilagođavanje, bez obzira da li ste primorani na promene ili tražite novi put napred, pokušajte da budete fleksibilni i prilagodite se promenljivim uslovima. Nije neophodno potpuno promeniti pravac kretanja. Ako nešto učinite malo drugačije, moglo bi da olakša život vama i onima oko vas.

Sunce ulazi u Škorpiju 22. oktobra (ranije nego što je normalno, jer je 2020. prestupna godina), pojačavajući naše emocionalno ja i usklađujući se više sa energijama Merkura u Škorpiji. Sa Suncem u Škorpiji nas zanima sve što je skriveno, tabu, tajno ili potisnuto. U Vagi težimo ka jednakosti i pravdi, međutim, Škorpije instinktivno veruju da život jednostavno nije fer. Škorpiju vodi princip  „ja želim“. Škorpija je znak dubine, intimnosti i ekstremnih osećanja. Plitkost jednostavno ne funkcioniše sa Suncem u Škorpiji.

Venera ulazi u Vagu 27. oktobra, gde bi njena ljubav trebalo da se poboljša, kao i odnosi sa drugima. Vaga uživa u društvu drugih i želi da bude opštija i manje zahtevna ili kritična od Device.

Konačno, Pun Mesec u Biku 31. oktobra završiće vrlo intenzivan i emotivan mesec. Pun mesec u Biku je takozvani plavi Mesec, drugi od dva puna Meseca koji se javljaju u mesec dana. Neobično ponavljanje lunarnog ciklusa čini oktobar sveobuhvatnijim periodom. Za neke će to biti monumentalni period koji označava prekretnicu pomoću koje možemo meriti napredak (ili propast) jednog aspekta svog života. Za druge može biti jednostavno da je veći fokus na emocionalnim usponima i padovima ili da je život puno ispunjeniji nego inače, bilo da je reč o ljudima ili planovima, zahtevima ili obavezama.
 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb