Zvezdočitač

Mesec je u znaku Škorpije

zvezdocitac | 14 Novembar, 2020 10:08

.

Dok Mesec tranzitira znakom Škorpije naše emocije mogu da skliznu u krajnosti. Čuvajte se izliva ljubomore. Intuicija je naglašena. Obzirom da se Mesec nalazi u svojoj poslednjoj četvrti i da nas očekuje mlad Mesec takodje u znaku Škorpije, ovo je dobar period da prekinemo sve labave krajeve i pripremimo se za novu fazu. 
Dispozitor ovog Meseca je Mars koji se nalazi u znaku Ovna. U trenutku ulaska Meseca u Škorpiju, Mars je bio stacioniran u Ovnu, pa će i energije na neki način da budu kao zaglavljene na početku mesečovog kretanja kroz Škorpiju, ali kasnije, kada Mars krene direktno, sve će se pokrenuti i imaćemo dovoljno energije da zavirimo duboko u svoju dušu i da prekinemo sve ono što nas na neki način muči i stvara nelagodu, pa da neopterećeni udjemo u nov mesečev ciklus. 
Mesec tranzitirajući kroz znak Škorpije pravi konjunkciju sa Merkurom što se može odraziti na naše misli koje postaju dublje, lakše dolazimo do suštine, lakše otkrivamo ono skriveno od nas, što može da nam donese nervozu jer Mesec neposredno posle aspekta konjunkcije sa Merkurom ulazi u opoziciju sa Uranom pa su moguće konfrotacije zbog nekih iznenadnih situacija. Kasnije će doći do konjunkcije Meseca i Sunca, kada Mesec kreće u svoj novi ciklus. U fazi mladog Meseca prve aspekte koje Mesec pravi su sekstili sa Jupiterom, Plutonom i Saturnom. Sekstil je aspekt lakog protoka energije izmedju dve planete, tako da će ovi aspekti uglavnom doneti olakšanje u onim oblastima u kojima se u vašoj natalnoj dešavaju ovi aspekti. 
Ipak treba biti oprezan kada je u pitanju aspekt sa Plutonom, bez obzira što se radi o harmoničnom aspektu treba imati na umu da je Mesec u znaku svog pada pa može doći do izliva emocija ili do njihovog potpunog skrivanja. Ljubomora je takodje naglašena, proveravanje partnera, sumnje što nas sve zajedno može dovesti u ne baš sjajan položaj. 
Da ne bude sve tako crno i teško pobrinuće se trigon Meseca i Neptuna pa ćemo malo lebdeti na krilima mašte. Obratite pažnju šta sanjate noćas, možda vam snovi pokažu u kojem pravcu treba da krenete. 
 
Za sve ljubitelje fb možete zapratiti i fb stranicu na sledećem linku:  https://www.facebook.com/zvezdotumac/

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb