Zvezdočitač

JUPITER KONJUNKCIJA SATURN U VODOLIJI

zvezdocitac | 20 Decembar, 2020 21:32

Velika konjunkcija

21. decembar 18:20

0 ° 29 ' VodolijeKmjunkcija izmedju Jupitera i Saturna je obeležila 2020 godinu, ali u zemljanom znaku Jarca. 21.12. 2020. Imaćemo još jedan susret ove dve planete ali na prvom stepenu znaka Vodolije. Tog dana je takodje i  zimski solsticij, tj dan kada je noć najduža u celoj godini, a dan najkraći. Takođe, tog dana počinje sezona Jarca. 

17. decembra, Saturn je prešao u vazdušni znak Vodolije, a 19. decembra i Jupiter. Konačno, 21. decembra 2020. godine, ova dva velikana se udružuju na 0 ° u Vodoliji. Njih dvoje se sastaju svakih 20 godina kako bi pokrenuli novi ciklus, međutim, kraj ove godine obeležiće njihov sastanak u elementu vazduha. Saturn i Jupiter će se spojiti oslobođeni materijalističke gustine kojom su bili obeleženi proteklih 200 godina dok su se sretali u znacima koji pripadaju  elementu Zemlje.

Sada se pokreće brza nova energija koje se javlja u elementu Vazduha. Zbog svoje krajnje bliskosti, Jupiter i Saturn zauzeće isti položaj u ekliptici, zbog čega će se pojaviti kao jedno. Njihov kombinovani prikaz na nebu je kao zapanjujuća jednostruka zvezda. Poslednji put se to dogodilo pre 397 godina, ali u Vodoliji tek 1400-ih kada se pojavila renesansna era.

Na isti način, nova era u koju ulazimo biće vreme kada se naglašava kreativno ja. U Vodoliji se to može manifestovati u obliku napredne tehnološke kreativnosti. Ova velika konjunkcija najavljuje put samosavladavanja koji nam na kraju omogućava da svima pružimo doprinos u obliku pozitivne podrške. Vreme stvaranja veza sa drugima na zajedničkom terenu. Vodolija je individualista. Izuzetno nezavisan znak koji je takođe u osnovi zabrinut za društvo u celini. Snažna energija vodonoše podstiče slobodu u izražavanju sebe, ma koliko to bilo nekonvencionalno. Jednakopravno u osnovi, ovo je znak koji nas otvara za zajedničko stvaranje. Da se ​​povežemo sa našom zajednicom podudarnih frekvencija. Da vibriramo sa našim plemenom. Upravo ona stvar u kojoj smo ograničeni 2020. godine. Vodolija vlada 11. kućom. Kuća koja upravlja našim grupama, ličnim mrežama i najužim krugom.

Saturn komunicira na društvenom globalnom nivou. Ali prvo se moramo posvetiti budućoj verziji sebe. Gospodar karme diktira vreme, koje će uticati na nas lično, kad počnemo da stvaramo strukture svog svakodnevnog života na potpuno drugačiji način. Jupiter proširuje naše mogućnosti pronalaženja inovativnih rešenja za prevazilaženje prepreka u ovom evolucionom procesu. Saturn testira efikasnost njegove primene. Ova kombinacija ovo dvoje stvara buduću energiju, sistem provera i ravnoteže koji funkcioniše u simbiotskoj vezi. Saturn, međutim, postavlja standard svakog rasta u ovoj konfiguraciji.

Saturn je drevni vladar Vodolije, pre otkrića planete Uran, znakom Vodolija vladao je Saturn. Uran, moderni vladar Vodolije trenutno prolazi kroz fiksni zemaljski znak Bika i biće u kvadratu sa  Saturnom u ubrzo nakon njegovog ulaska u Vodoliju. Ovaj  kvadrat između znaka i njegove vladajuće planete započinje u januaru i javlja se tokom cele 2021. godine. Uticaj pobunjene planete Uran može učiniti da se osećamo kao da idemo napred po klimavom terenu. Zapanjujući događaji na našoj zemaljskoj kugli mogu se dogoditi brzo, međutim, značenje i implikacije ovih pojava mogu se sporo otkriti pod uticajem ovog trenutnog napetog aspekta.

Kvadrat od restriktivnog Saturna do revolucionarnog Urana izaziva nas da otvorimo svoj um brzom porastu tehnologije i neviđenoj promeni u načinu na koji se povezujemo sa drugima. Potencijal za rast postoji u mnogim oblastima, ali ne i bez ograničavanja naših resursa. Iz iskustva smo naučili da kriza stvara zajednicu, a 2021. ima potencijal da nastavi da okuplja čovečanstvo na takav način.

Mnogo ćemo delova sebe proliti 2020. godine. Saturn će iscrpljivati Jupiter, a Jupiter će obradovati Saturn novim opcijama. Spajanje ove dve planete služi za podsticanje duhovnog razvoja. Saturn u prisustvu velikog dobrotvora ima najbolji mogući scenario rada za dobro svih. Kako se osećaj gubitka udaljava od ispuštanja onoga što se u prošlosti urušilo, nove  mogućnosti nadolaze da popune prazninu.

Srce Jupitera razume kako zabrana ispoljavanja onoga što želimo može pomoći u našoj višoj svrsi. Uzbuđenje praćeno osećajem iscrpljenosti kada se uspori, na kraju pruža znanje potrebno za odgovorno delovanje. Mudrost i rast duše postižu se borbom. Ulazimo u promenu paradigme u istoriji evolucije kao ljudske rase. Budite sigurni da obilni i trajni napredak može i biće postignut uz kontinuirane napore svih nas. 
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb