Zvezdočitač

PUN MESEC U RAKU- VREME ZA OTPUŠTANJE

zvezdocitac | 30 Decembar, 2020 11:15

30. decembra 2020. ujutru oko 4h i 30min. imali smo poslednji Pun Mesec ove godine koji se dešava u Vodenom znaku Raka. Ovo označava vrhunac lunarnog ciklusa i mnogih drugih ciklusa koje je svet kolektivno proživljavao zajedno. Mesec je ovde uzvišen, sa Božanskom Majkom na 9 ° Raka, njenim znakom vladanja. Sentimentalna osećanja vezana za detinjstvo i dom mogu se pojaviti pod uticajem ovog Meseca. Otisak roditelja predstavljaju znakovi Rak kao i Jarac, pa je to vreme u životu koje može da osvetli ovaj Pun Mesec. Postoji vrlo snažna nostalgija koja može prožeti ovu lunaciju.

Sunce se nalazi na 9 ° Jarca,  sa Merkurom, a ovo dvoje se suprotstavljaju Mesecu. Merkur, putujući tako blizu Sunca može biti na neki način zaslepljen sunčevim zracima koji  sprečavaju jasnu komunikaciju. Saturn i Jupiter su sada napustili stelijum koji su obrazovali sa Plutonom u Jarcu, što znači prelazak u novu arenu i spremnost da se izgradi nešto sasvim drugo.

Društvo je bilo toliko zauzeto radom na preživljavanju i sada mu je dato vreme za razmišljanje o tome kako se oseća povodom svega što se dogodilo ove godine. Mesec u Raku je ličan i podstiče negovanje sebe. Oba svetila su u kvadratu u odnosu na iscelitelja Hirona, koji je u znaku Ovna. Ovi aspekti podstiču napor da se razumeju intenzivne emocije koje se proživljavaju. Poziv da ih identifikujemo i omogućimo da se osećanja prepoznaju i izraze. Ovo pročišćavanje omogućava zarastanje unutrašnje rane, što može rezultirati značajnim ličnim rastom. Odličan period da počistite i oslobodite uspomene iz prošlosti.

Mesec u Raku je u  sekstilu sa Uranom u Biku, omogućavajući nam da prihvatimo nepoznato i brzo se krećemo kroz promene koje se dešavaju. Ova veza stimuliše struju uzbuđenja za one koji su  spremni da iskuse nešto novo. Suočavanje sa emocionalnim efektima svih gubitaka koje smo doživeli ove godine, pomaže u oslobađanju bolnih emocija i oslobađa prostor za ulazak nove energije. 

Ovo je prvi put u poslednje tri godine da Pun Mesec u Rakuk ne mora da se bori sa oštrim aspektima planeta koje prelaze Jarca. Takođe ne postoje izazovi od lunarnih čvorova na ovoj  osi. Postoji proces prečišćavanja naglašen ovim Punim Mesecom. Završnim čišćenjem i čišćenjem negativnih emocija iz ove veoma izazovne godine pruža nam se prelepa mogućnost na dubokom ličnom nivou, pripremajući nas sve za kolektivni prelazak u budućnost.
Srećna Nova 2021 godina. 

Za više tekstova zapratite stranicu https://www.facebook.com/zvezdotumac/
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb