Zvezdočitač

MERKUR U JARCU - VREME JE ZA NOVOGODIŠNJE ODLUKE

zvezdocitac | 22 Decembar, 2020 21:59

Neposredno pre Solsticija, 20. decembra 2020. godine, Merkur, planeta komunikacije prelazi u strukturirani i poslovno nastrojen znak Jarca. Sledećih nekoliko nedelja je dobar period u kojem možemo ozbiljno da razmišljamo o svojim budućim ciljevima, o ciljevima i snovima za 2021. godinu.

Želeli bismo da te ideje svodimo na organizovan, fokusiran način. Nije dovoljno samo sanjati - moramo svoje snove utemeljiti u stvarnosti, a Jarac je sav u stvarnosti. Dakle, uprkos sezoni praznika, umovi nam se vrte i razmišljaju i bićemo ozbiljniji nego obično.

Svi razgovori u to vreme mogu biti prilično grubi i profesionalni, čak i oni među članovima naše porodice. Nismo zadovoljni laganim i površnim konverzacijama, već bismo radije kopali duboko i ostvarili jedni s drugima dubokoumne ozbiljne razgovore.

Sa druge strane, Jarac zaista ima prilično mračan osećaj za vreme i može biti suvoparan ali i prilično duhovit! Svi to možemo iskoristiti, a možda će šale o drami koja nam se dešavala u  2020. leteti čak i više nego obično, poprimajući pomalo jezivu konotaciju.

Dok putuje ovim zemaljskim znakom, povezuje se sa Hironom, ranjenim isceliteljem, preko oštrog kvadrata. Ovo može dovesti do uspomena na traume i poteškoće, a nama je važno da se u njima ne izgubimo, već radije pronađemo nekoga s kim možemo razgovarati i rasteretiti se. Možemo sebi mnogo pomoći ako budemo postali svesni obrazaca koji se odigravaju u našem umu i govoru.

Baš na Božić (25.12.)Merkur pravi kvadrat sa Uranom i  tada budi buntovnike što bi moglo dovesti do toga da okrenemo svet naglavačke, što zaista ne bismo trebali da radimo. Ali, na kraju, ovaj aspekt može da posluži za pročišćavanje vazduha, da nas nasmeje i pomogne nam u promeni nekih naših zastarelih ideja. Da, možda ćemo sebe šokirati - ili će to učiniti neko drugi - ali ovaj aspekt poziva na oslobađanje od starih navika! Pripremite se za uzbudljive vesti u to vreme, možda oko posla i  karijere.

Kako započinje 2021. godine, Merkur pravi nežni sekstik sa Neptunom, odražavajući vrlo intuitivan, unutrašnji period, vreme kada treba tražiti - i dati - oproštaj. Ovo je divno vreme da preuzmete svoje ciljeve i budete kreativni sa njima, unoseći malo čarolije u svu praktičnost.

Konačno, neposredno pre nego što Merkur napusti Jarca i uđe u inovativni i progresivni znak Vodoliju, pridružuje se intenzivnom Plutonu. Ovo je možda period u kojem ulazimo u borbu za moć s nekim drugim, bilo na poslu ili u našim vezama.

Koristeći ovu energiju na pravi način, mogli bismo transformisati svoj način razmišljanja o sopstvenim ranama iz prošlosti koje treba videti da bi se zacelile. Pluton označava senke u našem umu, a mi moramo biti dovoljno hrabri da se suočimo sa tim čudovištima uma. Uskoro ćemo videti da ono čega smo se bojali nije bilo tako loše kao što smo mislili.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb