Zvezdočitač

Merkur je opet u Škorpiji

zvezdocitac | 11 Novembar, 2020 16:26

Merkur, glasnik bogova, vraća se u znak Škorpije, 10. Novembra odakle je krenuo u svoje retrogradno kretanje. Ovaj pomak ka jin energiji dolazi zajedno sa dubokim zaranjanjem u emocionalne dubine, da bi se otkrilo ono šta je ostalo u senci koje se možemo rešiti. U ovom periodu možemo usvojiti istraživačku prirodu Škorpije posmatrajući druge sa namerom da otkrijemo bilo kakve ostatke skrivene istine. Uvećavaju se visoko instinktivni kvaliteti i intuitivna priroda i komunikacija može postati neverbalna. Sa Škorpijom tišina puno govori.

Teškoća ovog tranzita Merkura je u tome što se opsesija i ljubomora mogu manifestovati ako se ne preduzmu zajednički napori da bi se odstranila priroda sumnjičave Škorpije. Retrogradno kretanje Merkur je  započeo na 11 stepeni Škorpije i preselio se u Vagu 27. oktobra, omogućavajući da slika ravnoteže i neravnoteže naših odnosa postane očigledna. Merkur je krenuo 3. novembra direktno i vrativši se u znak  Škorpije naš um i osećanja se spajaju. Može se dogoditi potpuna transformacija uma.

Škorpija je vrlo intuitivan i senzualan znak koji može da oseti šta drugi misle. Ovo je signal koji može preneti poruku, a da ni reč ne kaže. Plus, sada kada Merkur ide dalje, mogući su intimni seksualni razgovori. Takođe možemo postati super seksualni u svojim preferencijama tokom ovog tranzita. Vreme kada zadivljujući razgovor može biti veoma podsticajan i zadovoljavajući.

Dok je u Škorpiji, planeta Merkur se po drugi put suprotstavlja Uranu u Biku 17. novembra, a prva opozicija dogodila se 19. oktobra. Oporavak buntovne energije, koji je pokrenuo Uran, može da podstakne želju za individualnošću. Ovo stvara impulsivnu energiju koju je teško kontrolisati ukoliko u to ne uložimo svoj Merkurski um. Moguće je revolucionarno samoosnaživanje i samootkrivanje kao rezultat iskrenog samoispitivanja.

29. novembra, Merkur u Škorpiji suprotstavlja se Mesecu u Biku, vraćajući na površinu teme odnosa nastale tokom punog meseca u Biku koji se zbio 31. oktobra. Poslednja šansa da se područja ravnoteže i lepote, a takođe i neravnoteže, transformišu na dublji nivo. Sada se može iskreno pristupiti dinamici pročišćenoj u prolasku Merkura kroz Vagu. Ozbiljne misli i teške emocije postaju zabavni i slobodoumni dok Merkur 1. decembra napušta Škorpiju i ulazi u vatreni znak Strelca.

Komentari

Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb